загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американські пенсіонери масово емігрують в менш розвинені країни. Чому?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для випадкових відвідувачів цей колоніальний місто на півдні Еквадору виглядає так, як ніби він був зійшов прямо зі сторінок історії. З своїми брукованими вулицями, соборами і гучними ринками, він виділяє чарівність старого світу. Але Куенка знаходиться в центрі уваги американських пенсіонерів, які не бажають або не можуть матеріально дожити свої золоті роки вдома, пише forumdaily

Зростаюча хвиля експатів літніх людей не тільки змінює уявлення про відхід, але змінює обличчя громади по всій Америці. І ця тенденція буде зростати.

Немає точного способу виміряти це явище, але виплати соціального забезпечення відправлялися 380 тисячам американських пенсіонерів, які проживають за кордоном у 2014 році, що на 50% більше в порівнянні з десятьма роками раніше.

Дані показують, що літні люди переїжджають в Канаду, Мексику, Колумбію, Домініканську Республіку і Еквадор.

Останній є домом для 2850 пенсіонерів, які отримують допомогу, на думку уряду США. Однак ці дані не показують повну картину. В Куенка недавно провели перепис, згідно з якою містечко стало притулком для майже 10 тисяч іноземних пенсіонерів, більшість з яких американці з Техасу та Флориди.

Ось, наприклад, Сьюзен і Майкл Херрон поспішаючи поснідали на березі річки Томебамба, яка перетинає місто.

Вони прожили в центральній Флориді, Джорджії, Алясці, Південній Кароліні і Панамі, перш ніж приїхати в Еквадор, де можна жити красиво і дешево.

«Ми могли б вижити [в фінансовому плані] в Сполучених Штатах, якби переїхали в сільську місцевість», - сказала 71-річна Сьюзен.

В Куенка, з населенням близько 350 тисяч чоловік, вони знайшли надійний громадський транспорт, велику музейну мережу, гарне охорону здоров'я і ринки зі свіжими фруктами і продуктами. Тут вони знімають квартиру з двома спальнями і ванними менше, ніж за $ 400 в місяць. Вони помітили, що отримуючи близько $ 1500 на місяць, можуть солідно жити і подорожувати.

«У Сполучених Штатах ми не могли дозволити собі піти куди-небудь», - пояснила Сьюзен.

Випадковий притулок

Країни в усьому півкулі намагаються завоювати американських пенсіонерів з їхніми пенсіями. Мексика, Панама, Нікарагуа і Коста-Ріка, зокрема, спробували зробити все набагато доступніше для людей похилого віку.

Але міська влада каже, що Куенка стала випадковим притулком.

«Куенка ніколи не прагнула залучити пенсіонерів, - сказав Ана Пауліна Креспо, директор муніципалітету міжнародних відносин. - Насправді, ми зіткнулися з безліччю проблем через незнання, як впоратися з явищем, яке ми не створювали ».

Місто намагається впоратися з побоюванням місцевих щодо підвищення цін за землю і на систему охорони здоров'я. Мовний бар'єр став причиною місцевого подразнення. У деяких ресторанах і навіть районах, здається, хочуть розмовляти лише англійською мовою.

«Жителі відчувають себе чужими в своєму місті», - додала вона.

Починаючи приблизно з 2009 року, в Куенка масово почали приїжджати американські пенсіонери.

«Інтернет змінив все, - сказав Ден Пресчер, головний редактор International Living, який недавно переїхав з Еквадору в Мексику, щоб бути ближче до своєї сім'ї в Сполучених Штатах. - Тепер ви можете поговорити з пенсіонерами, які живуть тут ».

73% американських пенсіонерів в Куенка, згідно з опитуванням, сказали, що дізналися про місто з Інтернету.

Криза і соціалізм

У 1999 році Еквадор загруз у фінансовому та банківському кризу, яка змусила мільйони людей поїхати в США і Європу в пошуках роботи. Тепер багато хто з них повертаються додому - більшість говорить чудовою англійською мовою і має ступеня від міжнародно визнаних університетів.

Є недоліки життя за кордоном. Деякі літні люди сказали, що вони відчували себе ізольованими на тлі мовних і культурних бар'єрів.

Охорона здоров'я

Якщо існує реальна рушійна сила для пенсіонерів, так це охорона здоров'я. Хоча адміністрація Трампа сказала, що залишить Medicare недоторканим, намір президента відмовитися від доступної медицини на тлі зростання внесків створило занепокоєння серед літніх людей.

Джеймс Скалскі, 74-річний архітектор і будівельник з Міннеаполіса, приїхав сюди три роки тому із зайвою вагою, високим кров'яним тиском і історією хвороби серця.

«У Сполучених Штатах, все, що вони зроблять для вас, так це дадуть ліки», - сказав він. Тут же лікар працював з ним протягом шести місяців, застосовуючи режим харчування, терапію і медитації. За все це він заплатив $ 1600..

«Тільки минулого місяця я повинен був йти до зубного лікаря через запалення ясен. Стоматолог використовує рентгенівське обладнання, вироблене в Німеччині », - сказав він. Рентген, антибіотики і візит до стоматолога обійшовся йому менше, ніж в $ 30. Він покликав свого друга з Аляски сюди, щоб відвідати стоматолога. Навіть витрачаючись на політ, тут все одно вигідніше і дешевше.

Оскільки Medicare не покриває більшість витрат за кордоном, деякі американські пенсіонери платять $ 84 в місяць, щоб належати до системи громадської охорони здоров'я. Коли Майкл, 76-річний пенсіонер опинився у відділенні невідкладної допомоги через проблеми з серцем, загальний рахунок склав $ 133. У минулому та ж сама процедура в Сполучених Штатах з урахуванням страховки обходилася йому в $ 186 тисяч.

 

Джерело:
До списку новин