загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шкаралупа з яєць від алергії: застосування, приготування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Доброго дня дорогі читачі. У цій статті я хотіла б розглянути один досить незвичайний спосіб лікування алергії. Це захворювання в останнє десятиліття стало зустрічатися все частіше, а особливо від неї постраждали діти. Призначення лікарів в більшості випадків зводяться до суворої дієти і гормональних мазей, останні дуже згубно впливають на організм.

Картина складається зовсім не райдужна, довге лікування і зовсім негарантований результат. І хоча існує думка що діатез, а це та ж алергія у дітей з віком повинен зникнути сам, тільки все частіше виходить, що сама хвороба перестає більш небезпечну. З цієї причини важливо провести ефективне лікування вчасно і в цьому нам допоможе народний метод — шкаралупа яєць від алергії.

Суть лікувальних властивостей, шкаралупи яєць

Вченими у сфері медицини було виявлено, що яєчна шкаралупа від алергії може стати ефективним засобом. Вона володіє такою якістю, як абсорбція, яке дозволяє знизити чутливість до алергенів, тим самим знизивши або позбавивши людину від симптомів. Саме від симптомів, так як повністю вилікуватися неможливо, причина цього криється в природі захворювання. Алергія це хвороба імунної системи, організм реагує на подразники, в основному на білки різного походження, і ми отримуємо висипи або інші симптоми. У дітей імунна система ще не сформована до кінця, можливо тому вони більше схильні до алергії.

Але повернемося до нашого методу.Перед тим як давати народний засіб дитині, краще розібратися, як саме вона діє.
Логічно почати з складу шкаралупи яєць:

  • Карбонат кальцію основна складова шкаралупи, його зміст перевищує 90%;
  • Фосфор менше 0,5%;
  • Магній менш як 0,25%;
  • Кремній, залізо, натрій, сірка – в незначній кількості;
  • Метион, цистин, лізин – амінокислоти;

Основна складова, карбонат кальцію, має безліч корисних дій на організм, серед яких лікування алергії. Він бере участь у кровотворних процесах, що відбуваються в косном мозку. Є будівельним матеріалом для кісток і зубів. А так само є дані про його здатність виводити з організму радіоактивні елементи.

Як вже було сказано, карбонат кальцію знижує чутливість організму до алергенів. Виникає питання, чому б не використовувати чистий карбонат кальцію з аптек? Але тут криється дивина, тому що медичний препарат не допомагає, а народне засіб так. Перериваючи інформацію з цього приводу, я натрапила на цікаву думку: шкаралупу гасять лимоном, а його кислота допомагає ефективно засвоюватися карбонату кальцію.

Професор Ю. М. Москальов у своїй книзі «Мінеральний обмін» згадує про те, що лимонна кислота і карбонат кальцію при взаємодії утворюють комплекс, який добре засвоюється організмом. При цьому він уточнює, обидва компоненти повинні потрапити в організм одночасно інакше реакція взаємодії не пройде, як годиться.

Коли принцип дії став трохи зрозуміліше, перейдемо безпосередньо до рецепту.

Приготування яєчної шкаралупи

Є дві думки з приводу початку приготування порошку. Перше свідчить про використання тільки сирий шкаралупи, що б зберегти всі мікро та макро елементи. Друге – потрібно використовувати з варених яєць, інакше можна заразитися різними хворобами, наприклад сальмонельозом. Як вчинити справа ваша, але я б використала з варених яєць, особливо якщо таке лікування потрібно дитині.

У випадку з вареним яйцем його потрібно проварити протягом 15 хв, а потім витягти білок і жовток. З сирого так само видалити білок і жовток, далі процес буде однаковим. З внутрішньої сторони шкаралупи потрібно видалити тонку мембрану, потім промити з обох сторін.

Тепер шкаралупу потрібно висушити природним шляхом. Не можна залишати на прямих сонячних променях або сушити на плиті і в духовці, інакше лікування може затягнутися. Після висихання потрібно подрібнити в порошок. Для початку можна використовувати кавомолку, а потім ступку. В результаті порошок повинен бути доведений до стану пудри.

Мінімальна доза поміщається на кінчику ножа (всього близько грама) і розлучатися декількома краплями лимонного соку. При цьому повинна відбутися видима реакція інгредієнтів.

Кому, скільки приймати

Так як найчастіше такий порошок з яєць використовують для лікування дітей, то мінімальна доза розрахована саме для них і чим старше, тим доза більше.

  • 6-12 місяців – на кінчику ножа (близько грама);
  • 1-2 роки – подвійна доза;
  • До 7 років дозу поступово збільшують до половини чайної ложки;
  • З 14 років по 1 ч. л.;

На одну дозу потрібно використовувати 3-4 краплі соку. Застосовувати ліки з яєць один раз на день, без прив’язки в їжі та часу. Курс лікування буде індивідуальним, одній дитині допомагає позбутися від алергії вже через тиждень, іншому потрібен місяць.

Важливі нюанси лікування

  1. По-перше, потрібно розуміти, дане лікування не означає, що дітей можна годувати всім підряд. Вона тільки допоможе впоратися з загостренням хвороби і перейти організму в стан спокою. Нові продукти можна вводити в раціон дитини після декількох місяців без симптомів і робити це потрібно дуже обережно.
  2. Використовувати можна тільки шкаралупу курячих яєць і чим свіже, тим краще. На магазинних яйцях повинен стояти штамп про контроль якості, а якщо використовувати домашні яйця, то ви повинні бути впевнені що птахи міститися в нормальних умовах.
  3. З висушеної шкаралупи цілого яйця вийде досить багато порошку, тому краще використовувати її потроху. Невикористану шкаралупу потрібно покласти в суху скляну банку з закруткою і поставити в темне, сухе місце до наступного використання.
  4. Як вже було сказано, дітей лікувати таким методом можна, а іноді і необхідно. Але таке лікування не рекомендується застосовувати для людей з онкологією або індивідуальною непереносимістю компонентів шкаралупи з яєць. І звичайно перед використанням такого методу, краще проконсультуватися з лікарем.

Якщо ви вважаєте цю статтю корисною то порекомендуйте її знайомим, які борються з алергією і потребують допомоги. Я сподіваюся, що цей метод вам допоможе, а ви і ваші дітки будете здоровими та життєрадісними.

 

Джерело:
До списку новин