загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії можуть знизитися в кілька разів: можливі наслідки пенсійної реформи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Експерти впевнені: зниження коефіцієнта оцінки стажу призведедо різкого зниження розміру виплат.

В Україні вже в цьому році Верховна Рада проголосує за проект пенсійної реформи. Проект документа ще кілька тижнів презентував прем'єр Володимир Гройсман. Для українців, які працювали офіційно менше 35 років, вже в 2028 року пенсійний вік збільшать до 63-65 років. Розмір необхідного стажу будуть підвищувати з 25 до 35 років щороку на 12 місяців. Крім того, уряд пропонує по-новому оцінювати стаж, що, як запевняють експерти, призведе до різкого зниження рівня пенсій.
 
Як заявила експерт в сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова під час парламентських слухань пенсійної реформи, в результаті зниження коефіцієнта стажу розмір пенсій може поступово знизитися майже в три рази – з 60% до 22% від зарплати.

"Світовий банк пропонував підвищити пенсійний вік, але залишити коефіцієнт заміщення під час виходу на пенсію в розмірі 60% від зарплати. Ми робимо інакше. Ми поступово знижуємо коефіцієнт заміщення. Ми будемо мати його на рівні 60%, потім 50%, потім 35% , а потім на рівні 22%. Ми повинні розуміти, що такі генерації будуть отримувати пенсію на рівні в п'ять разів нижче, ніж зарплата", – заявила Галина Третьякова в парламенті.

Пенсія українця залежить від трьох показників: середньої зарплати по країні, власної зарплати і стажу. Відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне забезпечення", розмір пенсії обчислюється за формулою: П = ЗС х КЗ х КС
П – розмір пенсії в гривнях;
ЗС – середня місячна заробітна плата в Україні за три останні календарні роки
КЗ – коефіцієнт заробітної плати (співвідношення своєї і середньої по країні зарплати)
КС – коефіцієнт стажу (за кожен пророблений рік дається 1%)

Середня зарплата за три останні роки досягла 3764 гривні, підрахували в Пенсійному фонді. Приблизне співвідношення (КЗ) своєї зарплати можна побачити, звіривши її розмір з показником середньої по країні. А щоб визначити коефіцієнт стажу (КС) потрібно помножити свій стаж на 1%. На даний момент Пенсійний фонд при розрахунку пенсій примножує стаж на 1,35%, однак в рамках реформи коефіцієнт знизять. Для прикладу розрахуємо можливий розмір пенсії киянина із середньою зарплатою і 25 роками стажу. За даними Державної служби статистики, середній розмір зарплати в столиці – 11 010 гривень, а середня по країні зарплата – 6 752 гривні. Якщо виходити на пенсію до проведення реформи (жовтня 2017 го), розмір пенсії складе приблизно 1987 гривень, а якщо після жовтня – 1505 гривень.

Олександр Литвин

 

Джерело:
До списку новин