загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Менш ніж 20% українців готові робити відрахування до недержавних пенсійних фондів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці вважають за краще вкладатися в нерухомість або тверду валюту, ніж віддавати кошти недержавним пенсійним фондам.

Про те, що в Україні діє добровільне пенсійного страхування і недержавні пенсійні фонди, знає половина (49,3%) опитаних, і практично такій же кількості респондентів (50,4%) про це не відомо, свідчать дані опитування Центру Разумкова. Лише 17,4% респондентів висловили готовність добровільно робити відрахування на рахунок майбутньої пенсії, а 64,5% - не готові до цього.

На запитання, чи відомо їм про основні пропозиції уряду щодо запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи, ствердно відповіли 44,8% респондентів, не знають про це - 47,2%. Позитивним впровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної складової вважають 32,2%, негативним – 21%, але майже половина (46,8%) опитаних не змогли визначити своє ставлення до цього.

Дослідження проведено Центром Разумкова з 19 по 25 травня 2017 року в усіх регіонах України за винятком окупованих територій серед 2024 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

За даними опитування Центру Разумкова, серед проблем пенсійного забезпечення найбільше громадян України хвилюють неможливість вижити на пенсію, не отримуючи допомоги від дітей чи родичів (на це вказали 52,4% опитаних), а також велика різниця у розмірах пенсій "звичайних" пенсіонерів (колишніх учителів, лікарів, інженерів тощо) та "привілейованих" пенсіонерів (колишніх народних депутатів, суддів, прокурорів, високопосадовців тощо) (це зазначили 40,5% опитаних).

Джерело:
До списку новин