загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На скільки українцям можуть відключити воду і що робити - поради юриста

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про відключення води повинні попередити за 10 днів. При цьому в оголошенні повинні вказати терміни і причину відключення.

Відповідно до закону, термін відключення гарячої та холодної води узгоджується з органами місцевої влади. При цьому про таке відключення постачальник повинен попередити як мінімум за 10 днів. Крім того, постачальник повинен вказати причину відключення води і термін. Юрист Ярослав Борко розповів, коли і наскільки українцям можуть відключити воду.

“Виконавець зобов’язаний повідомити мешканців багатоквартирного будинку за допомогою засобів масової інформації або іншим способом про планову перерву в наданні комунальних послуг не пізніше ніж за 10 робочих днів (крім перерви на ліквідацію наслідків аварії)”, – розповідає юрист.

Терміни проведення ремонтних робіт регламентуються постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 №151: ремонтні роботи можна проводити не довше 6 годин на добу як для гарячої, так і для холодної води. Для опалення встановлені терміни: один раз на місяць протягом 12 годин.

“Якщо виконавець відключить воду без передбаченого Законом попередження, або ж продовжить термін перерви в постачанні гарячою водою, споживач має право викликати виконавця комунальних послуг (його представника) для перевірки кількості і якості послуг, що надаються. За результатами перевірки якості надання комунальних складається акт-претензія, який підписується споживачем та виконавцем комунальної послуги. Виконавець комунальної послуги зобов’язаний прибути на виклик споживача у терміни, визначені в договорі про надання послуги”, – розповідає юрист.

 

Джерело:
До списку новин