загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому в одних країнах обручки носять на лівій руці, а в інших - на правій?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ох уже ці традиції - про них рідко замислюєшся у повсякденному житті, але вони часто мають величезне культурне та історичне значення. Сьогодні ми вирішили дізнатися, чому одружені парочки в одних країнах носять обручки на лівій руці, а в інших - на правій.

У стародавніх римлян і єгиптян існувало повір'я, згідно з яким у безіменному пальці є якийсь нерв або вена, що безпосередньо з'єднує його з серцем. У римлян була для неї навіть спеціальна назва - «вена любові» (лат. Vena amoris). Якщо людина одягала кільце на безіменний палець, це означало, що її серце вже зайняте.

А ось ще одне не менш романтичне пояснення. Стародавні римляни були першими, хто став носити обручку на безіменному пальці правої руки, бо тоді вважалося, що ліва рука - нещаслива і «неблагонадійна».

В Індії протягом багатьох століть було прийнято носити кільця тільки на правій руці через те, що ліва рука - «нечиста».

У наші ж дні обручки можна носити на обох руках.

У Німеччині та Нідерландах закохані носять заручні золоті кільця до весілля на лівій руці, а після церемонії - на правій, бо це нібито знаменує зміну соціального статусу.

Відповідно до єврейської традиції наречений надягає нареченій кільце на вказівний палець правої руки як найважливіший на руці. Після одруження дівчата зазвичай надягають це кільце на безіменний палець тієї ж руки.

Країни, в яких обручки носять на правій руці: Норвегія, Данія, Австрія, Польща, Болгарія, Росія, Португалія, Іспанія і Бельгія (на деяких територіях), Грузія, Сербія, Україна, Греція, Латвія, Угорщина, Колумбія, Куба, Перу, Венесуела.

Носити обручку на лівій руці - відносно недавня традиція, що зародилася лише на початку XVIII століття (до цього навіть в англомовних країнах кільця надягали на праву руку).

У статті 1869 року припускають, що в деяких країнах зміна руки, на якій носиться кільце, з правої (домінуючої, головної руки) на ліву (неосновну) стала знаком шанобливості, з якою жінка ставиться до свого чоловіка (чоловіки в той час не носили обручки взагалі).

У Лівані, Туреччині, Сирії та Бразилії до весілля кільце носять на правій руці, а після - на лівій.
Країни, в яких обручки носять на лівій руці: Австралія, Канада, Єгипет, Ботсвана, Єгипет, Ірландія, Нова Зеландія, країни Південної Африки, Великобританія, США, Франція, Італія, Швеція, Фінляндія, Чехія, Швейцарія, Румунія, Словенія, Словаччина, Хорватія, а також більшість азіатських країн.

У Шрі-Ланці наречений носить обручку на правій руці, а наречена - на лівій.

Обручки не прийнято носити у більшості мусульманських країн (традиція обміну обручками також відсутня в релігійній церемонії одруження), однак якщо її все-таки надягають, то це може бути як безіменний палець лівої (Іран), так і правої руки (Йорданія).

У країнах, де кільце носиться на лівій руці, після смерті чоловіка або дружини багато хто надягає його на безіменний палець правої руки. Цей жест символізує непорушність зв'язку з покійним чоловіком або дружиною.

До Другої світової війни чоловіки не носили обручки. Солдати, які воювали далеко від дому та сім'ї, стали носити їх як втішне нагадування про те, що їх чекають кохані дружини.

Якщо ви не прагнете слідувати традиціям або релігійним канонам, то вибір руки для носіння обручки - питання зручності й особистих уподобань. Наприклад, деякі лівші вибирають праву руку для носіння кільця, просто тому що не хочуть, щоб воно потьмяніло або подряпалося.

Обручки - це в першу чергу символ вашої любові, і немає ніякого закону, що вимагає носити їх на тій чи іншій руці. Так що вибір за вами!

 

Джерело:
До списку новин