загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Реви пояснили, як не влізти в борги, коли зекономив субсидію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Несплата обов'язкового платежу у разі наявності зекономленої субсидії не є підставою для нарахування боргу.

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики.

У відомстві зазначили, що у результаті перерахунку надавачами комунальних послуг невикористаних субсидій, який відбувся минулого місяця, платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення з мінусом можливі лише у трьох випадках. По-перше, заборгованість у червневій платіжці могла з'явитися у тих людей, які за травень не сплатили рахунки за послуги. По-друге, сім'ї, які споживають більше за надані їм соцнормативи, повинні доплатити за фактично спожиту послугу. По-третє, якщо у субсидіанта до початку опалювального сезону (2016-2017 рр.) була накопичена заборгованість і не сплачена протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається і повинна сплачуватися субсидіантом самостійно.

"Однак, якщо сім'я скористалася своїм законним правом і використала зекономлену у попередньому місяці субсидію у рахунок наступного комунального платежу, тобто скористалася так званою "переплатою" і не сплатила рахунок за опалення, водопостачання чи електроенергію, в тому числі обов'язковий платіж, це не може трактуватися постачальниками послуг як заборгованість з оплати комунальних послуг", - уточнюється у повідомленні.

Наголошується, що постачальники послуг не мають права ігнорувати переплату і вимагати в людей оплачувати послуги в повному обсязі, при цьому погрожуючи відключити опалення чи "відрізати газ".

У Мінсоцполітики поінформували, що у такому випадку особа має право вимагати помісячної роздруківки з наступною інформацією: яка її соціальна норма, скільки газу, води, тепла, світла фактично вона спожила, скільки сплатила і скільки зекономила. На основі цих даних можна визначити правомірність виставлення заборгованості та причин її виникнення.

 

Джерело:
До списку новин