загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Волинська чорнушка – благословенне зерно

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Олег Лясковський уже чотири роки вирощує нігелу (у народі — чорнушку). Коли різні немочі почали докучати старенькому татові Олега, син вирішив шукати допомоги у фітотерапії. Вичитав, що вживання чорнушки поліпшує слух, зір і пам’ять...

Оксана КУЦИК – Нігела, або ж чорний кмин, має багато імен. Так, наприклад, старою латинською називається «Panacea», що означає «лікує все», арабською звучить як «Habbah Sawd» чи «Habbat el Baraka», що перекладається як «благословенне зерно», – пояснює господар.

За цей період родина Лясковських сіяла чорнушку на різних площах – від кількох соток до гектара. Адже попит на неї росте, тому про збут не клопочуться. Ось і під час нашого візиту в Кременець Рожищенського району, де мешкають Лясковські, господар готував до відправки насіння у Вінницьку область.

- Я вирощую чорнушку сорту Діана, в якій найбільше нігеліну. Це підтверджено висновками Інституту фармакології та токсикології Національної академії медичних наук України. Над цим сортом працювали 20 років, його насіння містить три важливі кислоти: омега-3, омега-6 і омега-9, — зазначає пан Олег.

За словами волинянина, який детально вивчив цілющі властивості нігели та переконався у їхній дії, на 45% рослина – це олiя, яка запобiгає раку, посилює статеву функцiю i збiльшує ймовiрнiсть зачаття, а ще має сечогiнну дiю i стимулює вироблення жовчi, сприяє травленню i знижує кислотнiсть шлункового соку. Східні лікарі радять дорослим приймати щодня по одній чайній ложці насіння або 1/3 чайної ложки олійки чорного кмину. Ця харчова добавка поліпшує роботу всього організму і підвищує імунітет.

— У мене беруть нігелу люди, яким діагностували рак печінки, матки і виписували додому помирати. Тепер вони реалізовують чорнушку своїм знайомим. Однак хочу застерегти, що сама по собі нігела не дасть разючого ефекту. Людина не може видужати лише за допомогою ліків. Треба змінювати спосіб життя, мислення, ставлення до Бога, до себе і оточуючих. Бо навколо нас усе пов’язано, — переконаний Олег.

Цікавимося, чи складно вирощувати цю культуру. Господар каже, що вона поширюється сама. Але на великих площах її треба висівати, щойно зійде сніг, аби лише було достатньо вологи. На зиму цього робити Олег категорично не радить. — Обробляти гербіцидами такі поля не можна і не треба. Єдиний препарат проти бур’янів – сапогін, тобто прополювання сапкою. Тому наймаємо у сезон людей, — провадить господар. Цикл дозрівання насіння – 6 — 7 місяців. Цвіте чорнушка три місяці. Потім її рвуть, як льон. Складають у мішки. Далі молотять маленьким комбайном і перевіюють. Щоб очистити насіння, Олег Лясковський возить у Рокині в Інститут сільського господарства Західного Полісся Національної академії аграрних наук України. Там є пектус – пристрій для провіювання дрібного насіння. Процедуру слід повторити 2 — 3 рази. Найкраще нігела зберігається у коробочках і не втрачає цілющих властивостей до 9 років. 

ДОВІДКА У країнах арабського Сходу нігелу називають «благословенним насінням, що виліковує від будь–якої хвороби, крім смерті». Дослідження сучасних вчених довели: олія нігели не тільки підвищує імунітет людини, але є сильним антибактеріальним засобом. Чорнушка, або нігела, має тонізуючу дію на організм людини, покращує зір, сприяє формуванню тонких структур мозку. Підвищує імунітет і має антидепресивну дію. Рослина ефективна при лікуванні туберкульозу, ревматизму і попереково–крижового радикуліту. Її застосовують при облисінні і шкірних проблемах, а також для поліпшення пам’яті. Насіння нігели стимулює утворення нових клітин організму. 

 

Джерело:
До списку новин