загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Люби вічно! Подружня вірність продовжує життя чоловіка на 12 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Такий висновок озвучили американські вчені. У своєму дослідженні фахівці виявили, що чоловіки, які мають інтимний зв'язок тільки зі супутницею життя, рідше мають проблеми зі серцем, і живуть довше на 12 років. 
 
Експерти пояснюють це тим, що сексуальне життя з постійним партнером стимулює вироблення великої кількості тестостерону, а також знижує ризик розвитку депресії, покращує роботу серця, призводить до підвищення стійкості до стресових ситуацій.
 
— Статистичні дані також підтверджують, що одружені чоловіки живуть довше, ніж розлучені або самотні, — каже Ірина Курило, завідувач відділу досліджень демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАНУ. — Зокрема, вони рідше скоюють самогубство, частіше ходять до лікарів та регулярно проходять профілактичні медогляди. Крім того, чоловік-сім'янин рідше вживає cпиртне та краще стежить за своїм здоров'ям.
 
Найдовше cеред українських чоловіків живуть саме одруженi, а найменше — розлученi. Бо, крім соціального статусу, одружений чоловік має й відповідний догляд (налагоджений побут, повноцінне харчування), а також живе в більш стабільному психологічному кліматі.
 
— Проте я б розрізняв поняття "одружений" та "вірний", — долучається Геннадій Мустафаєв, кандидат психологiчних наук, сімейний та системний психолог. — Є дані, що від 15 до 18% одружених чоловіків хоча б один раз зраджували партнерці, а 3 - 4% роблять це постійно. А британськi вченi оприлюднили дані, що зраджують 25% чоловіків.
 
В Україні, до речі, зрада входить до п'ятірки причин, що призводять до розлучень. Хоча подружню вірність опитані вважають однією з найвищих чеснот, якої треба прагнути.
 
— Чому тоді чоловіки ходять наліво?
 
Г. Мустафаєв: — Зрада ніколи не виникає на порожньому місці. Якщо відкинути невелику кількість осіб зі сексуальними поведінковими розладами, яким для задоволення необхідна велика кількість партнерів, то в родині зрада виникає тоді, коли хтось із партнерів недотримує чогось — не обов'язково в сексуальному плані. Це може бути відсутність уваги чи турботи, незадовільний матеріальний стан родини тощо.
 
Для багатьох із чоловіків це можливість самоствердитися. У таких випадках ними рухає навіть не фізіологічний потяг, а бажання психологічного задоволення. Особливо це притаманно чоловікам із великим сімейним стажем.
 
— А от американські вчені з Мічиганського університету кажуть, що вірність чоловіка залежить... від його маси тіла. Серед чоловіків із надмірною вагою зраджують 24%, а от серед худорлявих та чоловіків спортивної статури — усі 75%. Таке може бути?
 
— У цьому випадку маса тіла є вторинним фактором, — каже Наталія Алексеєва, фахівець Центру психофізіологічної експертизи. — Скажімо, сімейні чоловіки, які мають опіку дружини, у тому числі домашнє харчування, є доволі вгодованими. Зазвичай такі чоловіки не шукають собі пригод "на стороні".
 
А от ті, хто фанатично качає м'язи у спортзалі, щоби хизуватися своїм зовнішнім виглядом, часто є неперебірливими в сексі. Приховуючи якісь свої комплекси, невпевненість у собі, вони намагаються вкласти в ліжко якомога більше жінок.
 
— А не так давно вчені з Лондонського інституту економіки виявили, що вірність чоловіка безпосередньо залежить від його IQ. Що вищий інтелектуальний рівень, то нижча в чоловіка схильність до зради. Який зв'язок?
 
— Все просто: чоловік із високим рівнем інтелекту не буде заводити коханку, тому що в соціальному плані моногамія — це найбільш вигідний і безпечний варіант стосунків, — каже Олена Головіна, гештальт-терапевт. — Але усвідомити цей факт можуть лише розумні чоловіки.
 
Марина МОРОЗ
 
Джерело:
До списку новин