загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Взимку і влітку бути зі світлом: чи будуть віялові відключення найближчим часом і як Україна готується до холодів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Взимку і влітку бути зі світлом: чи будуть віялові відключення найближчим часом і як Україна готується до холодів.

Українські енергетики вже зараз готуються до пікових літніх навантажень і опалювального сезону. Зокрема, компанія ДТЕК поки що єдина в країні, хто закупив дефіцитний антрацит в ПАР і всього завезе до України 675 тис. тонн вугілля на дев'яти човнах. Чи відключатимуть в країні влітку світло і наскільки ми готові до зими?

ЛІТО. Голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, коментуючи питання пікових навантажень на енергосистему країни цього літа, заявив, що не виключає запуску антрацитових блоків на ТЕС вже в липні. Цю необхідність він пов'язав зі спекою та ремонтами енергоблоків атомних електростанцій. Ковальчук додав, що якщо цього не зробити, то вже незабаром ми можемо очікувати дефіциту потужностей, який призведе до "обмеження споживачів" в електриці.

"Особливо кінець літа і осінь можуть пройти в напруженому режимі, якщо не буде додатково поставлено обсяг хоча б в 300 тис. тонн на місяць протягом найближчих трьох-чотирьох місяців. Це мінімальний обсяг, який, за умови повної безаварійності всіх енергооб'єктів країни, дозволить не обмежувати споживачів", – підкреслив чиновник.

При цьому Ковальчук додав, що поки не всі генеруючі компанії підтвердили достатні запаси антрациту на складах. За його словами, державне ПАТ "Центренерго" все ще шукає постачальника, а ось ДТЕК, в свою чергу, вже завіз з Південної Африки 75 тис. тонн палива і анонсував прибуття ще 600 тис. тонн.

ЗИМА. Ковальчук також зізнався, що відсутність проблем з електрикою в умовах надзвичайного стану в енергетиці (нагадаємо, Кабмін продовжив його в середу до 17 липня) – це хороший сигнал для опалювального сезону.

Другою гарною новиною він назвав роботу з модернізації блоків теплових електростанцій, які переходять від антрациту до використання вугілля марки "Г" (газового вугілля). Він навів приклад Зміївської ТЕС, на якій другий блок уже працює за новою схемою, а завершення робіт на п'ятому блоці очікується наприкінці серпня – на початку вересня. Крім того, успіхи на цьому поприщі демонструють і фахівці ДТЕК, які переводять на газове вугілля антрацитові блоки Придніпровської ТЕС. "Нарешті, компанія ДТЕК анонсувала можливість перефіксаціі (переорієнтування. – Авт.) додаткових трьох блоків Бурштинської ТЕС на об'єднану енергетичну систему України. Це дасть нам додаткову потужність з газового вугілля в осінньо-зимовий період. Тож в цьому питанні хороших новин вистачає", – резюмував голова "Укренерго".

Ілля Требор

 

Джерело:
До списку новин