загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Статистика: кожен десятий українець не доживає до 35 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно статистичних даних Держслужби статистики, на початок 2017 року в Україні проживало 42 414 900 осіб.

Однак, якщо врахувати динаміку останніх років, то на завершення року можливо очікувати сумні цифри: українців поменшає приблизно на 100 тисяч.

Зараз в Україні мешкає 12 мільйонів пенсіонерів, з яких 7,5 мільйона - жінки.

Державна служба статистики повідомляє, що прогнозована тривалість життя чоловіків - 66,3 р., жінок - 76,1 р. Ризик смерті для чоловіків померти у віці до 60 років дорівнює 40%. Для порівняння: у Швейцарії до віку 60 років не доживає лише 8% чоловіків. Таким чином, стає зрозумілим інший статистичний показник: зі 100 народжених хлопчиків в країні до пенсійного віку доживуть 60 представників стильної статі, а в Швейцарії - 92.

Загалом на 100 тисяч народжених у віці до року помруть 790 чоловік, до 35 років не доживуть 10 тисяч громадян, а до 60 років – 25 тисяч. Україна посіла друге місце за смертністю у світі.

В Україні і далі виявляється негативна тенденція старіння населення. Якщо в 1991-му році доля громадян, старших за 60 років, становила 18,7%, то нині вона дорівнює 22,1%.

Скоротилася і кількість молодих людей віком до 14 років (з 21,4% до 15,2%). Як стверджують демографи, зрештою, така тенденція призведе до того, що у 2036 році пенсіонери в України становитимуть 30% населення і вдвічі перевищать чисельність молоді 14-річного віку.

Якщо врахувати, що удвічі менше українців, порівнюючи з 1991 роком, перебувають у шлюбі, негативна тенденція скорочення населення триватиме і надалі.

За дослідженням Світового Банку, третина українців курить щодня, 20% - зловживають алкогольними напоями, 10% - мало рухаються. Найбільші такі тенденції відзначаються у середовищі 18-29-річних молодих людей - 28%.

Якщо спиратися на данні статистики, то можна спрогнозувати, що структура смертності буде така: від алкоголю, туберкульозу і інфекційних хвороб, інших причин, ДТП і самогубств, неінфекційних, онкологічних хвороб та проблем кровообігу помре відповідно 2%, 2%, 4%, 6%, 7, 14%, 65% громадян. Рак простати серед чоловіків займає друге місце за смертністю з-за онкології.

 

Джерело:
До списку новин