загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Діра" в Пенсійному фонді закриється через 10 років – Гройсман

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фонд буде стабільним і в ньому буде достатньо грошей на майбутнє, впевнений прем'єр.

Пенсійний фонд (ПФ) України стане бездефіцитним через 5-10 років. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

"Сьогодні дефіцит ПФ становить понад 140 млрд грн. Це при тому, що 80% українських пенсіонерів живуть на мінімальні пенсії. Це говорить про те, що система не здатна забезпечити соціальну справедливість. Тому ми забезпечимо бездефіцитність пенсійної системи протягом 7-10 років", – заявив Гройсман.

Прем'єр пояснив, що в такому випадку сам Пенсійний фонд буде стабільним і в ньому буде достатньо грошей на майбутнє.

Нагадаємо, Прем'єр В.Гройсман заявив, що уряд учора направив у парламент пакет законопроектів щодо пенсійної реформи. 

Прем'єр відзначив, що сподівається на консолідацію всіх політичних сил і гілок влади для ухвалення законопроекту у Верховній Раді.

«Це спільна реформа, і консолідація навколо неї дозволить підвищити рівень життя українських пенсіонерів", – сказав Гройсман.

Пенсійна реформа не підвищує пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу: для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років стажу. При стажі 15-25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, менш 15 років – в 65 років. Люди, у яких немає страхового стажу, можуть претендувати на соцдопомогу при досягненні 63 років. Обсяг допомоги визначатиметься виходячи з рівня доходів родини пенсіонера.

Усі нормативи мінімального страхового стажу збільшуватимуться на 1 рік кожні 12 місяців до 2028 року. Таким чином, з 2028 року для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 35 років страхового стажу.

Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив'язує його до обсягу внесків до Пенсійного фонду протягом життя.

У рамках пенсійної реформи також планується з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Ксенія Капустинська

 

Джерело:
До списку новин