загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як працює сенсорний екран

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У наш час ні в кого не виникає сумнівів в тому, що сенсорний екран на вашому телефоні – зручна штука. Такі дисплеї використовуються для створення безлічі пристроїв – планшетів, мобільних телефонів, рідерів, довідкових пристроїв і купи іншої периферії. Сенсорний екран дозволяє замінити численні механічні кнопки, це дуже зручно, оскільки в цьому випадку вони об’єднують і дисплей, і високоякісне пристрій введення. Рівень надійності пристроїв значно підвищується, адже механічні частини відсутні. В даний час сенсорні екрани прийнято підрозділяти на кілька видів: резистивні (бувають чотирьох-, п’яти-, восьмипроводными), проекційно-ємнісні, матрично-ємнісні, оптичні і тензометричні. Крім того, дисплеї можуть створюватися на основі поверхнево-акустичних хвиль або інфрачервоних променів. Нараховується вже декілька десятків запатентованих технологій. У наш час найчастіше використовуються ємнісні і резистивні екрани. Їх розглянемо докладніше.

Резистивний екран.

Найпростіший вид – це чотирипровідної, який складається із спеціальної скляної панелі, а також пластиковою мембрани. Простір між склом і пластиковою мембраною обов’язково повинно заповнюватися мікроізоляторамі, які можуть надійно ізолювати струмопровідні поверхні один від одного. По всій поверхні шарів встановлені електроди, які є тонкими пластинками, зробленими з металу. У задньому шарі електроди знаходяться у вертикальному положенні, а в передньому шарі – в горизонтальному для того, щоб могло вироблятися обчислення координат. Якщо натиснути на дисплей, панель і мембрана автоматично замкнуться, а спеціальний датчик сприйматиме натискання, перетворюючи його в сигнал. Найбільш удосконаленим видом вважаються восьмипроводные дисплеї, які відрізняються високим рівнем точності. Однак дані екрани відрізняються низьким рівнем надійності і недовговічністю. Якщо ж важливо, щоб дисплей був надійним, необхідно зупинити вибір на пятипроводном його вигляді. 1 – скляна панель, 2 – резистивні покриття, 3 – микроизоляторы, 4 – плівка з провідним покриттям

Матричні екрани.

Конструкція схожа на резистивний дисплей, хоча вона і була спрощена. На мембрану спеціально завдали вертикальні провідники, а на скло – горизонтальні. Якщо натиснути на дисплей, то провідники обов’язково стикнуться, замкнуться хрест-навхрест. Процесор може відстежити, які провідники замкнулися, і це допомагає виявити координати натискання. Матричні екрани не можна назвати високоточними, тому їх вже тривалий час не використовують.

Ємнісні екрани.

Конструкція ємнісних екранів є досить складною, і базується вона на тому, що тіло людини і дисплей разом утворюють конденсатор, проводить змінний струм. Подібні екрани виконують у вигляді скляної панелі, яку покривають резистивним матеріалом для того, щоб електричний контакт не важко. Електроди розташовуються по чотирьох кутах дисплея, і на них подано змінну напругу. Якщо ж торкнутися поверхні дисплея, то буде відбуватися витік змінного струму через вищезазначений “конденсатор””. Це реєструється датчиками

 

Джерело:
До списку новин