загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як відбувається перерахунок пенсії для військових пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перерахунок пенсії можливий, страховий стаж враховується не завжди.

"Я – військовий пенсіонер (МВС), отримую пенсію і працюю, оформлений на підприємстві офіційно. Чи належить мені перерахунок пенсії через 2 роки, як тим, хто працює і отримує трудову пенсію в загальному порядку?" - Ігор Брагін, м. Київ.

Відповідає Василь Сьогін, юрист приватної практики в області захисту прав громадян:

"У питанні мало інформації для детального аналізу. Але відразу можна порадити, щоб ви звернули увагу на наступні моменти: за загальним правилом, відповідно до статті 44 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (далі Закон ), розміри пенсій особам з числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, які отримують пенсію в органах Пенсійного фонду України, підлягають перерахунку у випадку, передбаченому частиною другою статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Разом з тим відповідно до статті 63 Закону, всі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв'язку з підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, на умовах, в порядку і розмірах, передбачених Кабінетом міністрів України. На сьогодні таким порядком є Порядок проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 13 лютого 2008 року №45 (далі – Порядок).

Втім, Порядок не передбачає перерахунок пенсій колишнім працівникам міліції, які отримують пенсію на пільгових умовах Закону, з урахуванням видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення та премій у розмірах, встановлених законодавством для поліцейських. У той же час Кабінетом міністрів зараз розглядається питання про внесення змін до Порядку для врегулювання даного питання.

Також слід враховувати, що, згідно з постановою Кабінету міністрів України від 17 липня 1992 року №393 "Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їх сімей "в вислугу років осіб, зазначених у пункті "ж" статті 1-2 Закону, додатково зараховується час безперервної роботи (з дня призначення після звільнення зі служби в органах внутрішніх справ (міліції) на посадах в Міністерстві внутрішніх справ або Національної поліції (їх територіальних органах та установах), які заміщаються державними службовцями, а в навчальних, медичних установах і науково-дослідних установах – на будь-яких посадах. При цьому слід мати на увазі, що зарахування страхового стажу, набутого після звільнення зі служби, до вислуги років Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" не передбачено.

 

Джерело:
До списку новин