загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Їжа як ліки. Буряк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Той самий, звичайний, що є на любій кухні. НЕ пропустіть важливий період - буряк та бадилля буряка надзвичайно корисні.

Очищення і охолодження крові

Одним з найвідоміших і найбільш важливих переваг комплексу елементів, що містяться в буряку, є його здатність до очищення і охолодження крові. Такі процеси обумовлені багатим вмістом заліза. Таким чином, буряковий сік може допомогти в боротьбі з анемією.

Регулює травні процеси
Вживання бурякового соку сприяє поліпшенню травлення. Вуглеводи, що знаходяться в овочі у вигляді натурального цукру, легко засвоюються організмом, завдяки чому процес травлення проходить набагато легше. Більш того, буряковий сік сприяє лікуванню важких захворювань, наприклад, жовтяниця, гепатит, геморой, дизентерія. А також допомагає в боротьбі з нудотою, блювотою, запором і проносом.

Здоров'я серцево-судинної системи

Перш ніж довести здатність буряка впливати на серцево-судинну систему, було проведено ряд досліджень, в ході яких встановили, що нітрат, що міститься в соку буряка, сприяє зниженню артеріального тиску у пацієнтів, які страждають від високого кров'яного тиску. Тому буряк може виступати в ролі натуральних ліків при підвищеному тиску.

Стреси і пригнічений стан

Величезна користь буряка для організму людини полягає в утриманні в ній антиоксидантів, які запобігають окислювальним процесам, знижує ймовірність появи стресових станів у людей будь-якого віку. До слова, ті ж антиоксиданти запобігають супутні серцеві розлади та захворювання.
Стабілізатор холестерину в крові

Одною з важливих переваг бурякового соку для здоров'я є його здатність до зниження поганого холестерину в крові і збільшення рівня хорошого холестерину в організмі.

Розлад кровообігу

Буряк сприяє гарному розчиненню неорганічних відкладень кальцію в нашому організмі. Виходячи з цього, сік буряка може бути незамінний як профілактичні ліки від варикозного розширення вен, гіпертонії, атеросклерозу та інших подібних захворювань.

Шкірні проблеми

Регулярне вживання соку буряка може бути корисним в профілактиці і лікуванні запалення шкіри, акне, сухості шкіри, лупи і прищів. Він також сприяє виведенню плям, здоровому блиску шкіри і росту волосся. М'якоть буряка можна наносити на шкіру обличчя, завдяки чому вона зволожується і стає сяючою.

Ракові захворювання

Сучасні вчені довели вплив поживних елементів буряка на утворення ракових пухлин. Безумовно, буряк не є ліками від такого роду захворювань, проте його профілактичні властивості, особливо щодо раку товстої кишки, можна вважати досить дієвими. Овоч також позбавляє організм від токсинів.

Покращує витривалість

Такий процес обумовлений вмістом нітратів, які зменшують надходження кисню, завдяки чому знижується втома, і підвищується працездатність. Сік буряка рекомендують пити перед тренуваннями, тривалими переїздами і в інших випадках, коли потрібні високі витрати енергії.

Вагітність

При відсутності протипоказань, пов'язаних з певними захворюваннями, для яких буряк є подразником, сік овоча рекомендується вагітним жінкам. Зміст фолієвої кислоти сприяє зниженню зростання ущелин в хребті, які виникають під час росту плода.

Як їдять буряк

Чим свіжіший овоч, тим він корисніший - основне правило при вживанні буряка. Багато хто звик бачити буряк у відварному вигляді. Його можна використовувати як доповнення до овочевого салату, так своєрідний смак буряка стане набагато приємніше.

Тільки систематичне вживання овоча принесе свої плоди і користь буряка для організму буде при цьому оптимальна. Також і бурякове листя дуже корисне і придатне для їжі. У них міститься набагато більше поживних елементів і вітамінів, ніж в самому корені. Молоде листя додають у салати, а в деяких випадках їдять окремо від основної їжі. Здоров'я вам, шановні друзі!

 

До списку новин