загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рогалики з вишнями на будь-який смак

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З приходом літа для ласунів настає справжнє свято смаку, адже тепер можна посмакувати домашньою здобою зі свіжими ягодами і фруктами – рогалики з вишнею та вареники з полуницею, пиріжки з яблуками і пироги з малиною, всього просто не перелічити... Свіжу випічку з ніжною і соковитою начинкою, яка буквально тане в роті, люблять не тільки дітлахи, а й дорослі. Пропонуємо кілька простих рецептів рогаликів з вишнями з різними видами тіста, серед яких ви напевно знайдете для себе оптимальний варіант і порадуєте своїх домашніх гарячою випічкою прямо з духовки.

НІЖНІ РОГАЛИКИ З ВИШНЕЮ НА ДРІЖДЖОВОМУ ТІСТІ

ІНГРЕДІЄНТИ

Сметана 150 г

Яйця   2 шт.

Борошно        200 г

Цукор 150 г

Масло 75 г

Сухі дріжді    5 г

Вишні 150-200 г

ПРИГОТУВАННЯ

Особливою популярністю користується випічка з дріжджового тіста, яка виходить надзвичайно ніжною і повітряною.

З'єднайте сметану, яйце, цукор і ретельно збийте, потім додайте розтоплене вершкове масло (для тіста добре підходить «Селянське» або «Хуторок» від ТМ «Рудь»). Сухі дріжджі розведіть в невеликій кількості теплої води і влийте в тісто. Потроху вводьте порції борошна і ретельно вимішуйте, поки не отримаєте м'яке і однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку і помістіть в холодне місце на годину.

Поки тісто «відпочиває», підготуйте начинку: промийте, обсушіть та видаліть кісточки. Тісто розділіть на дві рівні частини і розкачайте в круглі пласти по 1 см завтовшки. Розріжте кола тіста на порційні «сегменти», викладіть начинку на широку частину і загорніть рогалики з вишнею. За бажанням можна додати до ягід трохи цукру, але тоді потрібно злегка прищипнути краї, щоб сік не витікав. Викладіть заготовки на деко, змастіть збитим яйцем і випікайте близько 20 хв у духовці при 180 градусах.

ЛИСТКОВІ РОГАЛИКИ З ВИШНЯМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно        4 склянки

Вода   150 мл

Масло 450 г

Яйця   2 шт.

Сіль    щіпка

Лимонний сік           ½ ч. л.

Вишні за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

Кондитерські фабрики пропонують великий асортимент листкових виробів з фруктовим джемом, а ми рекомендуємо приготувати хрусткі листкові рогалики з вишнею.

Для успішного приготування листкового тіста продукти необхідно попередньо добре охолодити. У воду додайте яйця, сіль, лимонний сік і збийте до однорідності. Отриману рідину з'єднайте з 3 скл. борошна і вимішайте еластичне тісто. Тверде масло змішайте з борошном до отримання однорідної маси.

«Відпочиле» тісто розкачайте тонким шаром і рівномірно викладіть зверху масляну масу, загорніть конвертом кінці та акуратно розкачайте в тонкий пласт. Скрутіть його в 4 шари і помістіть на холод на 30 хв. Охолоджений пласт розкачайте до товщини 1 см, ще раз скрутіть в 4 шари і помістіть в холодильник. Процедуру повторіть ще 2–3 рази.

На завершальному етапі розділіть тісто на порційні трикутники, розкладіть підготовлені вишні і загорніть рогалики. Якщо немає часу для приготування тіста, скористайтеся замороженим листковим тістом «Шеф-кухар» від ТМ «Рудь». Випікайте в розігрітій до 200 градусах духовці до появи золотистого відтінку і насолоджуйтеся вишуканим десертом.

РОЗСИПЧАСТЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО ДЛЯ ФРУКТОВИХ РОГАЛИКІВ

ІНГРЕДІЄНТИ

Масло вершкове        200 г

Сметана          200 г

Яйця    1 шт.

Цукор 100 г

Борошно        400 г

Розпушувач    2 ч. л.

Вишня за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

Приготувати смачні та ситні рогалики з вишнями можна і з пісочного тіста, для якого потрібно з'єднати 200 г м'якого вершкового масла, 200 г сметани, 1 яйце і 100 г цукру, ретельно розмішати до однорідності. Потім поступово ввести суміш 2 ч. л. розпушувача і 400 г борошна і швидко замісити м'яке тісто.

Щоб готова випічка залишалася м'якою і розсипчастою, помістіть підготовлене тісто в холодильник на 30 хв, після чого розділіть на порційні частини, розкачайте їх тонким шаром і наріжте трикутниками. На широкий край помістіть вишні з цукром і злегка загорніть куточки всередину, після чого акуратно скатайте рогалики з вишнею.

Розкладіть заготовки на деко і відправляйте в духовку (160–180 градусів) на 25 хв. У зимовий час в якості начинки можна використовувати заморожені вишні без кісточки або перетерті з цукром ягоди від ТМ «Рудь» і згадувати літо, насолоджуючись свіжої домашньою випічкою.

 

Джерело:
До списку новин