загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

П'янке і терпке літо: Як приготувати вишняк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Який напій можна зробити власноруч з літніх дарів природи?

Літо у самому розпалі, тож потрібно провести цю пору відпусток та відпочинку так, аби було що пам'ятати весь наступний рік.

Українці - нація, що любить гарно попоїсти та смачненько пригубити якогось п'янкого напою. 

Сьогодні розповімо про чи не найулюбленіший серед українців напій - вишневу наливку, або ж просто вишняк.

Вишні в алкоголі - це ідеальна начинка для тортів або просто коктейльні ласощі для дорослих.

Для приготування вишняку потрібно взяти відро вишень та цукор із розрахунку 400-500 грамів на кілограм ягід. Також необхідно підготувати 20-літровий бутель, у якому власне і буде дозрівати напій.

Справжній вишняк готується зі збродженого соку стиглих вишень та цукру. Ягоди можна використати навіть пошкоджені, краще дрібні.

Вишні потрібно засипати у прозорий, ліпше 20-літровий скляний бутель (можна взяти і менший, але під час шумування, шумовиння може полізти через верх), зверху насипається цукор. Ні трясти, ні перемішувати вишні з цукром не треба - бутель просто ставиться на осоння, куди найдовше потрапляють сонячні промені і зав'язується марлею від комах.

Так ягодам треба стояти шість тижнів, аж поки вони перешумують. Десь уже за три тижні, активне шумування завершиться (залежно від того - сонячне літо чи ні) і згори бутля утвориться корж з вишень, що спливли.

Тоді треба трубочкою пробити шар вишень та злити у пляшки перший, найкращий вишняк. Його можна споживати одразу, а можна покласти у прохолодне темне місце для відстоювання. Так він стане ще смачнішим.

Вишуканий, слабоалкогольний напій готовий.

Після цього можна залити ці самі вишні горілкою, з розрахунку півлітра на кілограм вишні і поставити у темне місце. За два місяці буде готовий другий вишняк, але вже не такої якості і трохи хмільніший.

Джерело:
До списку новин