загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені дізналися, чому люди сивіють і лисіють

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До 35 років близько 2/3 людей стикаються з частковою або повною втратою волосся, 40% з цього числа – жінки.

Вчені виявили механізми в організмі людини, які викликають появу сивини і облисіння. Доктор Лю Лі з Техаського університету разом з колегами займався вивченням нейрофіброматозу 1 типу (НФ1), генетичного захворювання, що призводить до утворення пухлин у людини. Метою дослідження було виявлення механізмів зростання пухлин при НФ1. Замість цього, дослідники визначили процеси, відповідальні за втрату волосся і сивину.

За даними Американської асоціації проти облисіння, до 35 років близько 2/3 людей стикаються з частковою або повною втратою волосся, 40% з цього числа – жінки. Що стосується сивини, в 2012 році дослідження показало, що приблизно від 6% до 23% людей у всьому світі сивіє мінімум на половину до 50-ти років.

Незважаючи на те, що випадання волосся і сивина вважаються нормальною частиною процесу старіння, для деяких людей це стає справжньою проблемою. Доктор Лі і його колеги вважають, що їх відкриття прокладе шлях до нових методів лікування сивини та облисіння.

Вчені визначили, що волосяні фолікули містять стовбурові клітини, які відіграють основну роль у виробництві волосся, а білок, званий нішею стовбурової клітини (НСК), бере участь в пігментації волосся.

У своєму дослідженні доктор Лі і його команда виявили, що, як тільки стовбурові клітини переміщаються до основи волосяних фолікулів, протеїн під назвою KROX20, який грає роль в розвитку нервової системи, активується в клітинах шкіри, які утворюють так звані клітини-попередники волосся. Коли KROX20 активований, клітини-попередники волосся виробляють SCF, який має вирішальне значення для пігментації волосся.

Завдяки експериментам на мишах, вченим вдалося виявити, що аномалії в KROX20 і SCF відіграють значну роль в випаданні волосся і появі сивини.

Незважаючи на те, що цей проект був започаткований з метою визначення механізмів формування певних видів пухлин, вченим вдалося з'ясувати причину посивіння і визначити клітини, які відповідають за ріст волосся. Завдяки цьому відкриттю можуть з'явитися нові методи запобігання облисіння і появи сивини.

 

Джерело:
До списку новин