загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українські лікарі-інтерни провалили міжнародний тест - Супрун

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рівень підготовки у порівнянні з іноземними лікарями кардинально відрізняється. 

Лише 3% українських інтернів під час складання міжнародного тесту USMLE, основаного на стандартах оцінювання у США, змогли набрати прохідний бал у 70,5. Про це повідомила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Урядовець навела дані для порівняння. Так, зі стандартною частиною, яку зазвичай проходять в Україні, впоралися більшість. А от новий тест з міжнародними стандартами змогли подужати небагато людей.

"Результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит. Тест USMLE має скласти кожен лікар в Сполучених Штатах, аби отримати право займатися лікарською діяльністю. Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва. Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років", - написала Супрун.

За її словами, якісна медицина неможлива без належної підготовки медпрацівників, тому закликає до низки важливих кроків.

"Ми наполягаємо на встановленні мінімального прохідного балу в 150, запуску медичної реформи, яка знищить хабарі в медичних університетах, розвиваємо нові медичні професії в Україні та шукаємо нові стандарти підготовки для медпрацівників", - підсумувала Супрун.

Як повідомлялося раніше,  чи відповідає українська медична освіта світовим стандартам у Міністерстві охорони здоров'я вирішили ще взимку. Студенти та інтерни мали відповісти на 50 запитань, що стосуються невідкладних станів. Це та база, яку мусять знати лікарі всіх країн не залежно від спеціальності.

 

Джерело:
До списку новин