загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що може спонукати нардепів працювати влітку: думка експерта

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сумнівно, що народні депутати зможуть зібратися влітку на позачергову сесію – якщо й зберуться, то хіба наприкінці серпня – початку вересня. З іншого боку, немає питань, заради яких парламентарі провели б позачергове засідання – ухвалення медичної і пенсійної реформ вони перенесуть на чергову сесію.

Про це розповів політичний експерт Тарас Чорновіл.

За його словами, українці вже не раз були свідками відвертого і демонстративного небажання парламентарів працювати. Як нагадує політолог, був дуже показовий момент, коли ставили на голосування рішення про скасування такого атавізму, як перерва в роботі нардепів з 12:00 до 12:30, і депутати дружно проголосували проти. Але водночас, коли треба було в цей же момент ухвалити збільшення виплат помічникам нардепів, голоси одразу знайшлися.

Народні депутати досить демонстративно показують небажання працювати взагалі. Причому в них немає ні сорому, ні страху. Тому зібрати їх у літній період не вдасться. Можна було б не закривати сесію, але це теж не гарантувало б того, що парламентарів вдалося б зібрати з того чи іншого питання, – вважає Чорновіл.

При цьому експерт не виключає ймовірність скликання позачергового засідання наприкінці літа – початку осені, в період між Днем Незалежності і початком роботи наступної, сьомої сесії. Причиною може стати політичне рішення дотиснути питання щодо внесення змін до Конституції в частині депутатської недоторканності. Але, зауважує Тарас Чорновіл, позачергове засідання нічого не вирішить. Тому що депутати не проголосували за направлення до Конституційного суду цього законопроекту для висновків.

"Єдине, заради чого народні депутати погодяться на позачергову сесію – ухвалення в другому читанні пенсійної реформи. Однак тут теж є сумніви. Медична реформа не спонукає їх до додаткової роботи. Таке враження, що парламентарі не дуже поспішають її ухвалювати. Хто має в "Феофанії" (медичний заклад для високопосадовців) гарантоване лікування, не дуже думає про медичну реформу", – підкреслив Тарас Чорновіл.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада проголосувала за пенсійну реформу в першому читанні. Не стали розглядати в другому читанні медичну реформу і реформу освіти.

 

Джерело:
До списку новин