загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тривале вживання цукрозамінників може спровокувати діабет і ожиріння - вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Штучні підсолоджувачі можуть можуть привести до збільшення ваги і підвищують ризик ожиріння, діабету, високого кров'яного тиску й серцевих захворювань, йдеться в результатах нового дослідження, опублікованого в Canadian Medical Association Journal.

Споживання штучних підсолоджувачів, таких як аспартам, сукралоза й стевія, стає все більш поширеним. Однак деякі дані свідчать, що штучні або нехарчові підсолоджувачі можуть чинити негативний вплив на метаболізм, кишкові бактерії й апетит, хоча докази суперечать один одному.

Щоб краще зрозуміти, чи пов'язано вживання штучних підсолоджувачів з негативними наслідками для ваги і серця в майбутньому, дослідники з Університету провінції Манітоба провели систематичний огляд 37 досліджень, які вивчали понад 400 000 осіб протягом 10 років.

Випробування не показали ефекту штучних підсолоджувачів для втрати ваги, а більш тривалі спостереження показали зв'язок між споживанням підсолоджувачів і більш високим ризиком збільшення ваги і ожиріння, високого кров'яного тиску, діабету, серцевих захворювань і інших проблем зі здоров'ям. 

"Не зважаючи на те, що мільйони людей регулярно споживають штучні підсолоджувачі, відносно невелика кількість пацієнтів була включена в клінічні випробування цих продуктів. Ми виявили, що дані клінічних випробувань явно не підтверджують передбачувані переваги штучних підсолоджувачів для контролю ваги", - сказав доктор Раян Заричанскі.

"З огляду на все більш широке використання штучних підсолоджувачів і нинішню епідемію ожиріння і пов'язаних з нею захворювань, необхідні додаткові дослідження для визначення довгострокових ризиків і переваг цих продуктів", - сказала доктор Меган Азад.

 

Джерело:
До списку новин