загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що треба знати, аби реально відшкодувати незаконно нарахований борг

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відшкодування незаконно нарахованого боргу.

Консультацію з даного питання надає головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Хоменко.

Норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників встановлюються з 1 лютого 2016 року постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 року № 203.

До 1 лютого 2016 року норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників встановлювалися постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 1996 року № 619.

Нормами цієї постанови, яка діяла раніше, встановлювалося, що до опалюваної площі належить загальна площа квартири (будинку) без урахування площі лоджій, балконів, терас. З опалюваної площі також вилучається площа приміщень, у яких відсутні тепловіддавальні поверхні (радіатори, регістри, стінки печей, трубопроводи систем опалення тощо) та які безпосередньо не з’єднані з опалюваними приміщеннями дверними та іншими отворами. Під час нарахування плати за природний газ, використаний на індивідуальне опалення, приймається норма опалюваної площі 21 кв. метр на наймача або власника житла і кожного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю. За надлишок опалюваної площі понад зазначену норму (крім однокімнатних квартир) плата за природний газ справляється у розмірі 1,3 тарифу. Ця норма не поширювалась на одиноких непрацездатних громадян і сім’ї, що складаються лише з непрацездатних осіб.

У відповідності до статті 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

У судовому порядку можуть бути встановлені факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Згідно статті 109 Цивільного процесуального кодексу України позови до юридичних осіб пред’являються в суд за їхнім місцезнаходженням.

До позовної заяви про визнання дій незаконними та зобов’язання повернути кошти необхідно долучити документи, що підтверджують особу позивача, документи що підтверджують незаконність дій юридичної особи та документи що підтверджують фактичний розмір неправомірно стягнутих коштів (наприклад, копію експертного висновку, яким встановлюється розмір коштів, копії довідок, чеків) тощо.

 

Джерело:
До списку новин