загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кучеренко оголосив застереження щодо реєстру отримувачів субсидій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів України прийняв рішення до кінця 2017 створити єдиний реєстр одержувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду.

"Мова йде про створення єдиного реєстру отримувачів субсидій, який буде в розпорядженні у Мінсоцполітики", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Я розкажу вам, як реєстр отримувачів субсидій буде працювати в Україні. Це буде як податкова інспекція – має базу по будь-якому суб’єкту підприємництва. Так і система моніторингу буде знати про всіх українців все – що маєте у холодильнику, яке є майно, куди поїхали,"  - Про це у програмі «Перші про головне. Коментарі» розповів Олексій Кучеренко, екс-міністр з питань житлово-комунального господарства, коментуючи намір створення реєстру отримувачів субсидій, який мають створити до кінця року.

На думку експерта, у теорії створення реєстру є правильним. «Теоретично це можна обгрунтувати - держава має право контролювати правильність виділення бюджетних коштів. Ми ж не можемо сперечатися з тим, що держава має повноваження і зобов’язана контролювати гроші платників податків, які йдуть через субсидії.

Однак, не вистачає другої "половинки" яблука: а чи всі ми з Вами знаємо про витрату державою цих самих бюджетних коштів на "тендерах" з мільйонними відкатами?!», – пояснив Олексій Кучеренко.

Однак у даній ситуації, за словами пана Кучеренка, виникає запитання: а чи може громадянин зробити верифікацію державних коштів. «І верифікацію тарифів, починаючи з Києва, де мені вдвічі підняли тарифи без економічного обґрунтування», – зазначив екс-міністр.

Олексій Кучеренко вважає, що механізм реєстру в сучасній Україні не спрацює. «Ми повернемось до головного питання: чому «Нафтогаз» в особі своєї дочки, «Укргазвидобування», має 29 млрд грн нерозподіленого прибутку, а у той же час теплоенерго заборгували «Нафтогазу» 25 млрд грн, а населення – 8 млрд грн?», – звернувся експерт.

Зростання тарифів, як переконує пан Кучеренко, випередило інституційні реформи та фінансові спроможності населення. «Воно буде тікати у Польщу, щоб працювати там. Польща вже відкрила «калитку» для українців. І хто тут буде платити податки? Хто тут буде отримувати пенсії і субсидії?», – запитав екс-міністр. 

https://www.youtube.com/watch?v=1591Hp2xl6w

 

Джерело:
До списку новин