загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

МВФ вимагає від Кабміну підняття ціни на газ у жовтні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міжнародний валютний фонд виступив за підвищення ціни на газ для українців. 

Фонд також проти зміни постанови уряду №187, згідно з яким в жовтні 2017 року ціни на газ для населення можуть піднятися.

"МВФ очікує від української влади виконання постанови уряду №187 в тому вигляді, в якому воно було прийнято урядом 22 березня 2017 року», - заявив співрозмовник агентства.

19 липня Кабмін затвердив фінплан "Нафтогазу".

Компанія розраховувала на суттєве підвищення ціни газу для населення з жовтня 2017 року. Відповідно до фінансового плану компанії, який був винесений на розгляд Кабінету міністрів, ціна газу без податків, торгових надбавок постачальників, податків і тарифів НКРЕКУ на транспортування і розподіл газу могла піднятися на 19% або 931 гривню за 1 тис. куб. м - з 4 942 гривні до 5 873.

Однак Кабінет міністрів Володимира Гройсмана не підтримав плани НАК по збільшенню ціни газу.

Фінплан "Нафтогазу" був схвалений з умовою коригування показників дохідної частини компанії відповідно до діючими цінами на газ для населення на 1 квітня 2017 року.

Таким чином, виходячи з рішення Кабміну, НАК повинен буде перерахувати дохідну і видаткову частини фінплану.

З умовою підвищення ціни газу НАК розраховував на чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 208,944 млрд гривень, в тому числі від реалізації природного газу - 147,034 млрд гривень, зазначалося в матеріалі Українських новин.

Як стало відомо тим же Українським новинам, щоб не підвищувати ціни, уряд найближчим часом планував змінити постанову №187, що дозволить не підвищувати ціну газу з жовтня.

За наявною у агентства інформацією, період визначення ціни газу на рівні імпортного паритету уряд хоче розділити на дві частини: 1 квітня - 1 жовтня 2016 року та 1 квітня-1 липня 2017 роки замість -июнь 2016р-травня 2017 року.

Саме в ці періоди йде активне закачування газу в сховища і ціна на нього мінімальна. Після затвердження фінплану глава НАК Андрій Коболєв висловив сподівання, що Кабмін перегляне своє рішення.

 

Джерело:
До списку новин