загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Енциклопедія їжі. Плюси і мінуси різних видів м'яса

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

М'ясо – один з найважливіших продуктів в раціоні людини. Воно насичує життєвими силами, містить безліч вітамінів і мінералів, велику кількість незамінного для нашого організму білка. Отже, яке ж м'ясо найкорисніше? Насправді, корисні якості є в кожному виді м'яса, але...

Кролятина

Вона вважається найбільш дієтичним м'ясом, та ще й чемпіоном за вмістом білка – цілих 21%. За цим показником кролик перевершує навіть курятину – найвідоміше дієтичне м'ясо. Крім того, кроляче м'ясо засвоюється людиною на 90 відсотків, в той час як яловичина – всього на 60. Кролятину рекомендують навіть дуже маленьким дітям.

Конина

Це м'ясо знижує вміст в крові холестерину, регулює обмін речовин, нейтралізує вплив радіації. У ній міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, дуже потрібних нашому організму: калій, натрій, фосфор, залізо, мідь, магній, амінокислоти, тіамін, рибофлавін, вітаміни групи В, А, РР, Е. Не дивно, що це м'ясо так полюбилося кочівникам: конина легко замінює різноманітний раціон з безліччю овочів, фруктів і круп, такий, як у осілих народів, що займаються городництвом і культивуванням злаків.

Курятина

Хтось свято вірить в користь курячих бульйонів і шанує виключно курячий шашлик, а комуся здається, що курка буквально напхана антибіотиками, гормонами і чимось ще (але точно шкідливим і жахливим), а тому треба їсти тільки соєві сосиски і кукурудзу. Думок мільйони. Але реальність така, що куряче м'ясо – це всього лише дієтичний продукт, який доступний майже кожній людині на землі.

Оленина

Як і м'ясо інших диких тварин, оленина – досить жорстка. Готувати її не так вже й просто. Зате олені харчуються ягелем – корисним мохом, що володіє антибіотичними і іншими лікарськими властивостями. Завдяки такій дієті м'ясо оленя саме набуває лікувальних властивостей і вважається вкрай корисним. Його можна вживати навіть в сирому вигляді, не побоюючись паразитів.

Яловичина

Найпопулярніше м'ясо в усьому світі. Воно містить всі необхідні людському організму амінокислоти. Це м'ясо – неперевершене джерело поживних речовин. 200 г м'яса можуть замінити літр молока! Користь яловичини в тому, що вона здійснює нейтралізацію соляної кислоти, травних ферментів і інших подразників, які містяться в шлунковому соку, сприяючи тим самим нормалізації кислотності в шлунку і кишечнику.

ОДНАК. Небезпека цього м'яса в тому, що корів можуть вирощувати в екологічно забруднених місцях, годувати комбікормами і колоти антибіотиками. "Масове" м'ясо, масові тварини, масовий спосіб розведення – на жаль.

Баранина

Це чемпіон по низькому вмісту холестерину. Жир в баранині, звичайно, є, але його набагато менше, ніж у свинині, та й засвоюється він набагато краще. Крім того, баранина містить лецитин, який нормалізує в організмі обмін холестерину. Саме тому в різні дієти включають баранину. Баранячий жир часто використовують в якості профілактики та лікування простудних захворювань.

ОДНАК. Баранина досить важка для перетравлення, тому людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту краще утриматися від її вживання.

Свинина

Свинину часто "сварять" за її жирність і тому вважають не надто корисним м'ясом. Тим не менш. У ній містяться майже всі вітаміни групи B у дуже великій кількості. Свинина засвоюється дещо гірше, ніж інші види м'яса, зате в ній багато поживних речовин і мінералів.

ОДНАК. У великих кількостях свинина може завдати шкоди організму, порушити обмін речовин і привести до ожиріння. Небезпечна свинина ще й тим, що в ній знаходяться паразити, тому її треба завжди дуже ретельно просмажувати.

Індичатина

Низькокалорійне дієтичне м'ясо. Проте, жирність індички недалеко пішла від свинини. Тим часом, в грудці міститься всього лише 1,6 г жиру на 100 грамів м'яса і всього 104 калорії. Тому, якщо ви стежите за талією, то вибирайте строго грудку індички. Але пам'ятайте, що в індичці велика кількість натрію. Тобто підсолювати її не рекомендується.

 

Джерело:
До списку новин