загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Усе частіше болить голова, пересихає у роті й нападає сонливість? Це може бути передвісником біди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цьогорічне літо вражає нестабільною погодою, адже періоди спеки змінюються прохолодою, дощами й грозами. Така погода сприяє інсульту, попереджають медики. Адже на фоні різких змін погоди частішає біль голови, що є провісником біди.

– Найбільшою проблемою є той факт, що під час спеки кров має здатність до загущення, причиною чого є недостатнє вживання рідини. Це одна з небезпек розвитку інсульту. А під час нестабільної синоптичної ситуації ризик інсульту збільшується в 5 разів, – зауважує лікар-кардіолог Тарас Чабан, голова ВГО “Українська серцева фундація”.

Якщо погодні умови часто й різко змінюються (наприклад, після кількох гарячих днів настає період дощів, а потім повертається нестерпна спека), таке випробування вкрай важке для уражених судин, вони починають спазмувати, у результаті різко підвищується артеріальний тиск, з’являється сильний біль голови. Люди воліють випити знеболювального, не підозрюючи, що в такий спосіб організм сигналізує про страшну небезпеку. А саме, про передумови розвитку інсульту.

Пам’ятайте: якщо йдеться про ризик розвитку хвороби, котра уражає головний мозок, діяти слід негайно! Що швидше хворий отримає необхідну медичну допомогу, то позитивнішими будуть прогнози щодо його подальшого життя.

– А як вберегти своє здоров’я від такої небезпеки влітку?

– По-перше, раз на рік слід проходити профілактичний огляд. По-друге, слід стежити за показниками артеріального тиску, особливо це стосується тих, кому за 40, адже після цього віку ризик розвитку хвороби різко підвищується. По-третє, треба покращити раціон харчування, перевагу надавати овочам і фруктам.

Окрім цього, необхідно відмовитись від куріння, уже через півроку після того ризик розвитку інсульту скорочується вдвічі. Обмежте також вживання алкоголю (цей фактор є особливо небезпечним влітку), а ще слід покращити фізичну активність.

І, що найголовніше, упродовж дня випивайте приблизно два літра води, – це один з основних профілактичних заходів проти загущення крові. Ще треба мати на увазі, загустiння кровi може виникнути на тлi тривалої дiареї, iнтоксикацiї, при частому та тривалому перебуванні в гарячому середовищi (сауна, лазня), при крововиливах. Загалом, проблема полягає у нестачi рiдини в кровоносному руслi. Погіршити ситуацію може тепловий удар, бо при тім організм втрачає багато рiдини з потом, сечею та при диханнi, натомiсть компенсаторно її не отримує.

Навiть якщо здорова людина не буде випивати достатню кiлькiсть рiдини, йдеться про великий ризик загустiння кровi. Це загрожує iнфарктом.

А якщо з’явились тривожні симптоми (сухість в роті, слабкість, важкість у ногах, сонливість, часті болі голови), варто здати загальний аналіз крові на гематокрит (визначення рівня еритроцитів, тромбоцитів, лейкоцитів), також аналіз зсідання крові, коагулограму. Для цього зверніться до сімейного лікаря, який призначить необхідні скерування.

Лариса ПЕЦУХ

 

Джерело:
До списку новин