загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Новації субсидіювання: монетизація, зміни в деклараціях та "відсіювання багатіїв"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кожна третя українська родина отримує субсидії.

В Україні почали діяти нові правила перепризначення субсидій на комунальні послуги на новий опалювальний сезон.

Сьогодні в Україні кожна третя сім'я (понад 4,3 млн) отримує субсидії. Без них оплатити комунальні послуги цим українцям було б вкрай важко, визнають урядовці. Потік бажаючих отримати пільгу на комуналку в адмінцентрах не припиняється.

Та ощасливити подовженням субсидій у новому опалювальному сезоні уряд вирішив далеко не всіх. Цьогоріч діятимуть методом батога і пряника. У кого виявили заборгованість більш ніж за два місяці – пільги не бачити.

"Якщо борг іде більше двох місяців, значить з кожним боржником ми особисто працюємо - цей борг повинен або сплатитись повністю, або скласти договір на реструктуризацію цього боргу. Якщо є конкретні обставини в сім'ї, заява виноситься на розгляд районної комісії. Кожна сім'я має свої індивідуальні проблеми, підходимо до кожного індивідуально", - говорить заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Святошинської райдержадміністрації Києва Галина Кравченко.

Подібна норма уже діяла раніше. 2017-го її вирішили повернути. А от тим, хто зекономив на опаленні (тільки ті, хто опалює газом чи електроенергією) і витратив менше норми субсидії, держава гарантує приємний сюрприз. Зекономлені енергоресурси повернуться українцям у вигляді грошей. Заяву на монетизацію потрібно подати до 1 вересня і вже на початку опалювального сезону отримати компенсацію до 700 грн.

"Таким чином уряд стимулює населення економити енергоресурси, вживати заходи з енергоефективної поведінки, змінювати обладнання, змінювати систему опалення. Ще одне нововведення стосується визначення рівня доходів громадян. Якщо раніше українці декларували прибутки за календарний рік (від січня до грудня), то тепер термін максимально наблизили до дати отримання субсидії. Приміром, якщо субсидію дають у травні, то декларацію слід подати вже від квітня поточного року", - пояснює директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

У Мінсоцполітики заявляють, що в наступному опалювальному сезоні очікують зменшення субсидійованих. Бо ж мінімальну зарплату збільшили, а отже тепер більше людей зможе самостійно оплатити комуналку.

 

Джерело:
До списку новин