загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Солідарну пенсійну систему треба змінити, збалансувати і налаштувати, ­– експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Насправді, солідарну пенсійну систему не треба руйнувати вщент. Всього-на-всього її потрібно змінити, збалансувати і налаштувати. Це саме те, що сьогодні робить уряд.

Про це заявила Марія Репко, заступник виконавчого директора Центру економічної стратегії, коментуючи питання щодо проведення в Україні пенсійної реформи.

«Ми всі хочемо якихось радикальних кроків та постійно прагнемо щось змінити. І це немов якесь радянське гасло, мовляв, давайте все зруйнуємо вщент та побудуємо щось нове. Але насправді, солідарну пенсійну систему не потрібно руйнувати вщент, її просто треба змінити, збалансувати і налаштувати. Це саме те, що сьогодні робить уряд», – каже експерт.

Зокрема, на думку Марії Репко, знизивши ЄСВ для малих підприємців уряд почав «налаштовати» солідарну пенсійну систему.

«Те, що Мінфін вирішив знизити ЄСВ – це дуже великий вклад у розвиток нашої економіки. Тобто, бізнесу дали більшу можливість дихати», – зазначила гостя програми.

Та попри це Марія Репко зауважила, що зниження ЄСВ для підприємців добре «відбилося» на дефіциті Пенсійного фонду.

«Адже саме з ЄСВ робляться внески у Пенсійний фонд. Зокрема, якщо підвищення мінімальної заробітної плати для одних було так званим пряником, то для інших підвищення заробітної плати стало батогом. Мовляв, якщо вам, хлопцям із бізнесу знизили податкове навантаження, то ви піднімайте заробітну плату та платіть більше у державний бюджет. Тому справді, частина підприємців будуть виходити з тіні і платитимуть людям «білі» зарплати», – додала Марія Репко. 

https://www.youtube.com/watch?list=PLAHpnQ4F1EULj6hK00FatRwbVf4IW1uEd&v=YG0UUQQIrLQ

 

Джерело:
До списку новин