загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гройсман пояснив, що буде з пенсіями в Україні після зниження коефіцієнта

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нарахування страхового стажу зміниться, але пенсіонери не постраждають, упевнений прем'єр.

Зміна коефіцієнта для розрахунку суми пенсій не зменшить виплати для українських пенсіонерів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

"Від запропонованої нами пенсійної реформи не програють ні ті, хто вже на пенсії, ні ті, хто тільки збирається виходити на пенсію. Принаймні хоча б тому, що без змін у нинішній пенсійній системі за пару років без пенсій можуть залишитися всі", - зазначив Гройсман.

За його словами, коефіцієнт 1,35 свого часу його вводився у вигляді "передвиборної маніпуляції", яка дозволила разово підняти пенсії.

"Надалі наявність цього коефіцієнта стримувало перерахунок пенсій, так як для цього потрібні були значні кошти для підняття розміру базової заробітної плати, яка використовується при нарахуванні пенсій, та ще й з коефіцієнтом. В результаті пенсії тих, хто вже вийшов на пенсію, "заморожувалися". У результаті нарахована пенсія з роками ставала в реальному виражені все менше і менше", - пояснив прем'єр.

Він зазначив, що осучаснення стосуватиметься всіх пенсій і уряд закладає в нього механізм, коли призначені пенсії автоматично перераховуватися щорічно з урахуванням зростання середньої заробітної плати та інфляції.

"При цьому жодна вже нарахована пенсія не зменшиться, а в цілому для майже 75% пенсіонерів збільшиться вже в цьому році. А в подальшому, чим швидше буде рости українська економіка, тим більше будуть рости і доходи наших пенсіонерів", - вважає Гройсман.

Як відомо, урядовий проект пенсійної реформи не передбачає прямого підвищення пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу. Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив'язує його до обсягу внесків до Пенсійного фонду протягом життя. В рамках пенсійної реформи планується з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Ксенія Капустинська

 

Джерело:
До списку новин