загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про порядок обчислення доплати до пенсії за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Частиною 1 статті 28 України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” встановлено, що за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 цього Закону, але не більш як на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком, визначеного на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Доплата до пенсії за понаднормовий стаж обчислюється із розрахунку 1 відсоток розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 Закону, за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам.

У разі якщо розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 27 Закону, перевищує розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, доплата за понаднормовий стаж обчислюється, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Розглянемо на прикладі:

1. Розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 27 Закону, становить 1300 грн., тобто не перевищує розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1312 грн.). В даному випадку доплата за кожен рік понаднормового стажу дорівнює 13 грн. (1300 грн. х 1%).

2. Розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 27 Закону, перевищує розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і становить 2500 грн. В цьому випадку доплата за кожний повний рік страхового стажу обчислюється, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і дорівнює 13,12 грн. (1312 грн. х 1%).

Розмір доплати за понаднормовий стаж пенсіонерам, які працюють, при збільшенні розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, не перераховується.

Галина Корнєва – начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій об’єднаного управління ПФУ Одеської області
 
 
Джерело:
До списку новин