загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як працюючі українці годують пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство соцполітики некоректно подає цифри щодо кількості працюючого населення, завищуючи їх як мінімум в півтора разу. Таку думку озвучила експерт з питань пенсійної системи ініціативи “Реанімаційний пакет реформ” Галина Третьякова. За її оцінками, в Україні не більше ніж 15-17 млн. працюючих громадян, а не 26 млн. осіб, як стверджують чиновники. При цьому пенсіонерів – 12 млн. осіб.

 «Відніміть із загальної кількості українців 9 млн. дітей до 19 років, пенсіонерів і 5,8 млн людей, які виїхали на заробітки, і отримаєте 15 млн. осіб. Звідки в міністерстві беруть цифру в 26 млн. працюючих? », – дивується Галина Третьякова.

Недостовірна картина спотворює співвідношення, яке показує, скільки працюючих громадян годують пенсіонерів. Якщо за основу взяти міністерські дані, то вийде, що виплати на одного пенсіонера забезпечують двоє працюючих, в той час як в реальності це співвідношення ледве перевищує 1:1 – 10 працюючих утримують більше ніж 11 пенсіонерів.

«Спотворюючи цифри, штучно створюють конфлікт поколінь. Завищують цифри працюючого населення, щоб завищити цифри чорної зарплати, з якої не сплачуються податки. Таким чином, політики більше впливають на пенсіонерів, які завжди були для них вигідним електоратом. Адже явка на виборах серед пенсіонерів 70-80%, а серед працюючих громадян – 30-40% і менше», – зазначила Галина Третьякова.

Невелика кількість працюючих громадян, і відповідно, низькі обсяги ОСВ до Пенсійного фонду, є однією з причин формування дефіциту ПФ. Це і штовхає до прискорення реформування солідарного рівня пенсійної системи. Однак ставка в ній зроблена саме на нинішніх пенсіонерів, яким підвищують виплати, а не на майбутніх, яким пропонують працювати більше, а отримувати менше.

 

Джерело:
До списку новин