загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зловживання спиртним збільшує ризик розвитку раку шкіри

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До розвитку онкології також призводять куріння, надлишкова маса тіла, недостатня фізична активність і погане харчування.

Спиртне на 11% збільшує ризик розвитку раку шкіри, якщо випивати щодня, йдеться в новому медичному дослідженні. Раніше експерти стверджували, що келишок червоного зменшує токсичність радіоактивної речовини при лікуванні онкології.

"З огляду на високу поширеність раку шкіри і частоту вживання алкоголю, зміна поведінки пов'язаного з вживанням алкоголю може бути реальною допомогою, яка може допомогти значно знизити розвиток раку шкіри. Це дослідження є дуже важливим, тому що з'явилося кілька способів запобігти раку шкіри", – розповіла співавтор масштабного дослідження дерматолог Еунйанг Чу з Браунівського університету.

У своєму попередньому дослідженні ця ж група вчених змогла довести, що келих білого вина збільшує ризик розвитку меланоми на 13%. Як підкреслюється в опублікованій вченими науковій роботі, майже чотири відсотки випадків ракових захворювань у світі виникли через захоплення спиртним. У тому числі алкоголь провокує рак печінки, підшлункової залози, кишечника і грудей. Дослідники пояснюють це тим, що етанол може метаболізувати в ацетальдегід: з'єднання, яке пошкоджує ДНК.

Раніше повідомлялося про дослідження, в ході якого вчені давали різну кількість червоного вина 348 жінкам, які проходять курс радіотерапії після операції з видалення злоякісної пухлини. Виявилося, що токсичність радіоактивної речовини при надходженні через шкіру у тих пацієнток, які не пили вина зовсім, становила 38,4%, у тих, хто пив по півсклянки на день, – 31,8% і всього 13,6% у тих, хто щодня вживав по цілому стакану червоного вина.

Однак перевищення дози алкоголю мало протилежні наслідки: ступінь токсичного зараження різко збільшувалася до 35%. Таким чином, вживання невеликої кількості вина в процесі опромінення допомагає значно знизити ураження всього організму в цілому і шкірного покриву зокрема.

"Якщо вино запобігає токсичну зараженню і при цьому не впливає на ефективність лікування, воно зможе збільшити терапевтичний ефект раковим хворим, не підвищуючи ризику виникнення серйозних побічних ефектів", – розповів один з дослідників.

Водночас, за словами онколога Катерини Чернової, до розвитку онкології призводять куріння, зловживання алкоголем, надлишкова маса тіла, недостатня фізична активність, погане харчування. Крім того, рак провокують спадковість, зараження вірусом папіломи людини, гепатитом В, С і іншими канцерогенними інфекціями.

 

Джерело:
До списку новин