загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Мінсоцполітики розтлумачили, хто після реформи отримуватиме надбавки до пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійна реформа передбачає виплату надбавок до пенсії українцям, страховий стаж яких перевищує 35 років.

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Якщо йдеться про людей, які працювали до 2012 року, у них стаж роботи для жінок – повний страховий – мав бути 20 років, а для чоловіків – 25. І чий стаж перевищив цю цифру, їм платили надбавку, і скасовувати цю надбавку ніхто не буде, вона залишиться», – сказав міністр.

За його словами, нинішня реформа передбачає, що повний страховий стаж становить 35 років, відповідно, люди, стаж яких перевищує цю цифру, матимуть право на таку надбавку.

Нагадаємо, для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років страхового стажу. При стажі від 15 до 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, при стажі менш як 15 років – у 65 років. Водночас, люди, у яких немає страхового стажу, зможуть претендувати на соціальну допомогу при досягненні 63 років. Обсяг допомоги визначатиметься, виходячи з рівня доходів сім’ї пенсіонера.

Всі нормативи мінімального страхового стажу збільшуватимуться на 1 рік кожні 12 місяців до 2028 року. Таким чином, з 2028 року для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 35 років страхового стажу. При цьому урядовий варіант реформи передбачає можливість купівлі до 2 років страхового стажу. Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій.

 

Джерело:
До списку новин