загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як прискорити процес переведення пенсії з однієї області до іншої

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Не варто покладатися на державні служби доставки.

Намагаюся перевести мамину пенсію з Полтавської області до Київської вже більше двох місяців. А поки що мама сидить в очікуванні документів, ніяк не може оформити субсидію, бо довідку про пенсії ніде взяти – з Полтави справа пішла, а до Києва ще не прийшла. Чи є якісь терміни переведення документів, які співробітники Пенсійного фонду не повинні порушувати?" - Ірина Ковелько, м. Київ.

Відповідає Марина Медведєва, директор "Центру пенсійного права":

"Закріплених законодавчо термінів немає. Це дійсно тривалий в наших реаліях процес, який розтягується на 2-3 місяці. Крім того, що справу довго доставляють, вона ще й проходить заново перевірку на новому місці: пенсію ще раз перераховують. В процесі нерідко буває, що навіть розмір пенсії змінюється (як у велику, так і в меншу сторону). Легше самостійно привезти пенсійну справу з Пенсійного фонду до іншого або поклопотатися про кур'єрську доставку. Це дозволить заощадити близько місяця. На перерахунок ви ніяк вплинути не зможете: тут залишиться тільки чекати.

Стосовно другого питання, про субсидії. Потрібно надати управлінню соціального захисту довідку, що людина отримує пенсію і в якому розмірі. Той пенсійний фонд, де вона її отримувала раніше, повинен видати цей документ в день звернення, і проблем з субсидією бути не повинно".

Юлія Полєхіна

 

Джерело:
До списку новин