загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чия пенсія краща?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Реформування української пенсійної системи змушує  молодь задуматися про віддалене майбутнє в поважному віці. І хочеться зрозуміти заздалегідь, чи буде гіршою українська пенсія на тлі пенсій іноземних.

Вдалося з'ясувати, що в США при виході на пенсію в 62 роки (в 2049 році) і заробіток 60 тисяч доларів за 12 місяців народжені в 1987 році громадяни будуть отримувати 1 тисячу 470 доларів пенсії. Якщо вони відправляться на пенсію в 67 років (2054 рік), то отримають пенсію в розмірі 2 тисяч 96 доларів. Якщо підуть на пенсію в 70 років, то їхнє пенсійне утримання від держави складе 2 тисячі 599 доларів.

Про це в соцмережі повідомив Андрій Бойчук - засновник Immigrant Porada (iporada.com) - платформи для українських іммігрантів в США.

В Україні ж на даний момент ні прорахувати, ні уявити свою майбутню пенсію не вийде, оскільки радники Кабміну говорять: якщо в Раді вирішать внести зміни до законопроектів щодо пенсійної реформи, то вони їх внесуть. Таким чином, майбутнє (вибачте за тафтологію) майбутніх українських пенсіонерів виглядає дуже туманно. Можна, звичайно, почитати законопроекти, але потрібно бути готовими до того, що до голосування в парламенті вони істотно зміняться...

Проте кращі країни для дозвілля та життєдіяльності пенсіонерів вже визначені.

Фахівці з Колумбійського університету склали рейтинг країн, які найбільш привабливі для життя людей похилого віку. За словами вчених, найкомфортніше пенсіонери можуть почувати себе в скандинавських країнах.

Також лідерами рейтингу стали Італія і Японія - в цих країнах влада найкраще дбає про пенсіонерів. При складанні рейтингу дослідники враховували відразу кілька факторів і показників: різницю в доходах багатих і бідних жителів країни, відносини між старшим і молодшим поколіннями, розміри пенсій, охорону здоров'я, рівень безпеки громадян і багато чого іншого.

На перше місце рейтингу експерти поставили Норвегію. Далі йдуть такі країни, як Швеція, Голландія, Японія і Сполучені Штати. У першій десятці також опинилися Ірландія, Фінляндія, Данія, Іспанія та Італія.

Так що якщо клімат, фінансові зобов'язання, родинні зв'язки не тримають вас в Україні, завжди є шанс спробувати заробити собі гідну пенсію за кордоном. І якщо прем'єр-міністр України Гройсман каже, що виступає проти масової міграції українців, то уряду доведеться дуже постаратися, що їх «рідні» майбутні пенсіонери не спокусилися ідеєю еміграції.

Ірина Волконська

 

Джерело:
До списку новин