загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що не можна робити на Маковія

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Медовий Спас 2017

Коли свято Маковія в 2017 приходить, люди традиційно йдуть в церкву, де освячують букети, мед, фрукти так як після цього вони стають цілющими, передає Ukr.Media. На Медовий Спас або Маковея існує багато традицій і заборон.

Раніше наші предки саме в цей день починали збирати мед з пасік, соти у вулику до цього часу зазвичай вже наповнені. Потім всі збиралися біля водойм, їли мед, співали пісні і в цілому проводили разом час. Також обов'язково пекли вироби з маком.

Що не можна робити на Медовий Спас: заборони на Маковія 

14 серпня - церковне свято Маковія, а це означає, що є певні заборони, які в цей день потрібно строго дотримуватися. Які головні заборони на Маковія, заборони на Медовий Спас .

На Медовий Спас закінчується літо, тому 14 серпня не можна купатися, як і на Ільїн день, так як можна потонути або захворіти. По логічних міркувань, ночі вже ставали прохолодними, тому вода починала "цвісти", що могло викликати різні хвороби.

У цей день починається суворий Успенський піст, тому потрібно дотримуватися правил харчування.

На Маковія не можна в цей день голосно говорити, гучно святкувати, так як бджоли погано реагують (а в цей же день збирали мед).

На Маковія не можна сваритися, лаятися або бажати комусь зла, інакше негатив повернеться бумерангом.

В цей день не можна працювати і прибирати в будинку: такі справи краще завершити напередодні.

 

Джерело:
До списку новин