загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 ознак хорошого кавуна: як обрати стиглий і смачний

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хоча кавуни починають продавати вже з середини липня, варто пам’ятати, щоб його смак приніс користь та задоволення, найкраще плід купувати наприкінці літа і восени.

1. Розмір

Спокуса купити великий кавун на всю сім’ю або компанію друзів може бути дуже велика, але робити цього не варто. Справа в тому, що плоди вагою більше 7-ми кілограмів, швидше за все спеціально удобрювали хімічними речовинами, щоб вони були більшими. До того ж невеликі кавуни частіше бувають солодшими за своїх побратимів-гігантів;

2. Забарвлення

«Бойове забарвлення» кірки кавуна має бути контрастним, тобто максимально чітко позначені темні і світлі смуги.

Темні, майже чорні смуги говорять про те, що плід отримував багато поживних речовин. Був добре освітлений і мав інтенсивний і повноцінний обмін речовин. Дозрівши, він, перш за все, відключився від баштану. Пересох хвостик (сам пересох, а не був відірваний). Потім перестав продукувати тепер уже непотрібний йому хлорофіл. І під дією світла стали з’являтися світлі плями.

3. Стан кірки кавуна

На дотик кірка повинна бути дуже твердою. Проколоти нігтем ви її не зможете ні за що, якщо кавун «готовий»! Коричнева і волога кірка – показник того, що кавун переспів.

4. Звучання

Для початку необхідно легенько постукати по кавуну. Зрілий плід повинен видавати глухий звук. Можна скористатися і ще одним. Для цього кавун потрібно покласти на ліву долоню, а правою по напрямку знизу вгору виробляти поплескування різної сили. Зрілий плід буде трохи «вібрувати».

5. Попка

Кожен чув, що за «попкою» кавуна можна визначити: хлопчик це чи дівчинка. У «хлопчика» низ ягоди опуклий, а кружечок на ній маленький. А у «дівчаток» низ більш плаский, а кружечок широкий. «Дівчата» вважаються смачнішими: кісточок у них менше, а цукру більше.

6. Хвостик

Стан хвостика, коли він стирчить (якщо його спеціально не обрізали продавці під корінь), може так само розповісти вам про зрілість плода. Хвостик повинен бути помірно сухим: занадто сухий хвостик означає, що плід відвезли з баштану багато тижнів тому. Крім того варто звернути свою увагу на місце його переходу в кавун. Хвостик як шнурок проростає з «ґудзика». Так от краї цього ґудзика і мають бути сухими, а не тільки хвостик. Зате мокрий зелений хвіст майже гарантія незрілого плода.

7. Плямочка збоку

Це пляма утворюється в місці контакту кавуна з землею, і якщо вона є, значить, кавун встиг дозріти на грядці. Колір плями повинен бути насичено-жовтим або (ще краще) темно-оранжевим, але не білим!

 

Джерело:
До списку новин