загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Через реформи Гройсмана за п'ять років на пенсію не вийде 800 тисяч українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Задумана урядом Гройсмана реформа завдасть удару по мільйонах людей похилого віку.

Незважаючи на всі плани влади щодо реформування Пенсійного фонду, його не вдасться зробити бездефіцитним і забезпечити українців гідними пенсіями. Розрахунки, що підтверджують це, на своїй сторінці в Facebook  навів лідер партії «Успішна країна» Олександр Клименко.

Експерти політичної сили Клименко підкреслюють, що задумана урядом Гройсмана реформа завдасть удару по мільйонах людей похилого віку, позбавивши їх права на пенсії. Зокрема, у разі вступу в силу Пенсійної реформи кількість нових пенсіонерів в Україні скоротиться на 45% - їм не вистачатиме необхідного трудового стажу.

Окрім того, через реформи Гройсмана щорічно кількість пенсіонерів в Україні буде скорочуватися на 157 тисяч чоловік. Таким чином, за п'ять років на пенсію не вийдуть 785 тисяч громадян. У результаті влада не виплатить українцям 19,9 мільярдів гривень на рік, які вони законно повинні були отримати.

Також уряд збирається економити і за рахунок нових пенсіонерів, виплати яким з 2018 року автоматично зменшаться на 26%.

«Це станеться через те, що при розрахунку розміру пенсії один рік страхового стажу буде дорівнює 1%, а не 1,35%, як зараз. Завдяки такій махінації за 10 років люди недоотримають 18 мільярдів гривень», - пояснив Клименко.

Він також підкреслив, що влада в своїх розрахунках вже не враховує пенсіонерів Донбасу, невиплати яким по суті узаконили. А одним із «стратегічних» пунктів економії влади стала подальша заморозка індексацій пенсій в 2018-2020 роках.

Є й ряд інших інструментів, якими влада спробує зменшити витрати Пенсійного фонду. Це, зокрема, перерозподіл частини виплат ПФУ на державний бюджет.

«Мова йде про відшкодування доплат до прожиткового мінімуму, пенсії за вислугу років, витрати на фінансування пільгових пенсій та інше», - написав політик.

Іншим таким кроком влади Клименко називає підвищення ставки ЄСВ для бізнесу, у якого працюють співробітники на виробництві зі шкідливими умовами. Це принесе 7,9 мільярдів гривень за 10 років, які підуть на виплати пільгових пенсій.

Однак політик переконаний, що ні скорочення виплат, ні зменшення кількості пенсіонерів не дозволять вийти на бездефіцитність пенсійної системи.

«Навіть якщо скласти все це, Пенсійний фонд все одно не стане бездефіцитним. Тому що зараз спостерігається чергова велика хвиля еміграції з України. І працездатного населення - платників єдиного соціального внеску, все менше і менше », - констатує лідер «Успішної країни».

Саму суть пенсійної реформи Гройсмана політик охарактеризував як «кривляння, утряски і усушки», заявивши, що головне завдання стоїть не в бездефіцитності Пенсійного фонду, а в гарантуванні гідної пенсії українцям, передбаченої Конституцією України.

Нагадаємо, сьогодні дефіцит Пенсійного фонду становить вже 141,3 мільярдів або 5% ВВП. Станом на 1 січня 2017 року Україна нараховувалось 11 956 198 пенсіонерів, тобто майже 12 мільйонів чоловік. За рік пенсії призначаються в середньому 350 тисячам громадян.

 

Джерело:
До списку новин