загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що кишкові гази кажуть про здоров’я?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гази дуже часто стають предметом насмішок і роздратування. Утім насправді це величезне джерело інформації, яку можна використовувати, щоб оцінити своє здоров'я.

З усіх розладів травлення саме гази викликають найбільше незручностей.

Вони змушують нас соромитися в найбільш невчасні моменти. Якщо не дозволити газам вийти, виникне сильний біль у животі, а також шум, який розповість усім, що відбувається всередині вас.

Хоча це цілком природно, суспільні норми змушують нас стримуватися на людях, тому такий розлад як гази може навіть стати причиною проблем у стосунках з іншими.

Хоча як би ви не намагалися приховати гази, насправді це дуже важливий показник вашого здоров’я.

Гази утворюються на завершальному етапі процесу травлення, що робить їх корисним попереджувальним сигналом, який вказує на те, чи все добре.

Як вам відомо, нормальне перетравлювання їжі надзвичайно важливе для фізичного та психічного здоров’я. 

Наприклад, воно відіграє роль у роботі імунної системи та виробленні гормонів, що допомагає контролювати тривогу та сум.

Саме тому настав час уважніше ставитися до кишкових газів.

Забудьте про упередження та стереотипи. Пам’ятайте, що гази так само природні, як і будь-який інший процес в організмі, наприклад, чхання чи свербіж.

Ви повинні навчитися приймати особливості роботи свого організму.

Що кишкові гази кажуть про ваше здоров’я

Синдром подразненого кишківника

Хоча синдром подразненого кишківника зазвичай можна визначити, коли людина страждає на закреп або діарею, надмірний метеоризм – це перша стадія.

  • Нормально випускати гази до 14 разів на день.
  • Якщо у вас синдром подразненого кишківника, це відбувається не лише частіше, але також запах значно сильніший, ніж зазвичай.
  • Якщо ви помітили такі зміни, можливо, варто звернутися до лікаря.

Неправильні харчові звички

Коли ви їсте занадто швидко, у вас можуть виникнути розлади травлення. Травна система не отримує достатньо часу, щоб виробити кислоти та соки, необхідні, щоб перетравити їжу.

У результаті виділяються гази й виникають інші проблеми з проходженням їжі травним трактом.

Якщо ви завжди їсте зашвидко, можуть розвинутися інфекції або алергії, які стануть причиною надмірного метеоризму.

Гази – це симптом виразок і паразитів

Гази можуть свідчити про наявність незвичних утворень в органах, як-от ран та виразок. Вони також, як правило, супроводжуються відрижкою.

Оскільки описані вище розлади виникають не через звички, якщо у вас з’явиться така проблема, ви відчуєте зміни.

Саме тому варто звернутися до лікаря, як тільки ви помітите відповідні симптоми. Якщо виявити їх вчасно, це легко вилікувати.

Чутливість до певних продуктів і напоїв

Ви можете подумати, що ми говоримо лише про алергії. Утім деякі продукти та напої не обов’язково одразу спричиняють потужні реакції в організмі, вони можуть просто погіршити ваше самопочуття.

Кишкові гази можуть вироблятися, щоб повідомити вам, що організм не переробляє певну сполуку належним чином, навіть якщо це ніяк не пов’язано з автоімунною реакцією.

В ідеалі потрібно слідкувати за тим, коли у вас виникає багато газів, а коли ні. Завдяки цьому ви зможете з’ясувати, які саме продукти спричиняють проблему.

Побічні наслідки через прийом ліків

Якщо причина саме в препаратах, її найпростіше виявити й вона наймеш серйозна. Хіба якщо йдеться про побічні наслідки через прийом ліків проти хронічних захворювань. У цьому випадку гази виникають, коли ви почнете пити ліки.

Якщо такий симптом лише тимчасовий, у цілому це не проблема. Утім якщо препарати треба приймати довго, це дещо складніше. У такому випадку радимо повідомити свого лікаря про надмірні гази.

Зазвичай є кілька аналогічних або схожих препаратів для лікування однієї проблеми, тому ви зможете змінити лікування.

Гази спричиняють низку незручностей, утім це хороший спосіб попередити про невеликі розлади, доки вони не перетворилися в значно більші проблеми.

Якщо маєте можливість, дозвольте газам вийти та зверніть увагу на їхні особливості. Вони мають неприємний запах? Це трапляються значно частіше? Бувають випадки, коли гази спричиняють інші неприємні відчуття?

Ця інформація важлива, щоб переконатися, що все добре, або вирішити, що краще звернутися до лікаря.

 

Джерело:
До списку новин