загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікування остеопорозу народними методами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лікування остеопорозу народними засобами. Остеопороз характеризується зниженням міцності кісток. Настанню захворювання можна запобігти, якщо дотримувати заходи профілактики остеопорозу. Остеопороз — різновид артрозу, що характеризується атрофією, розрідженням кісткової тканини. Всупереч думці, що склалася, про те, що до остеопорозу схильні люди літнього віку, це не так.

Незбалансованість магнію і кальцію в кістковій тканині людини може викликати остеопороз – дефекти опорно-рухового апарату. З віком, в результаті вимивання кальцію з організму кісткова тканина стає крихкою. Остеопороз вважається найпоширенішим захворюванням кісток. При остеопорозі відбувається зменшення кісткової маси унаслідок зниження змісту кальцію як в губчастій, так і в твердій речовині кістки. Кістки виглядають пористими, вони стають крихкими, ломкими і слабкими. Остеопороз сприяє легкому виникненню переломів. Хоча до остеопорозу схильні всі кістки, особливо часто він виникає в хребцях, кістках тазу, зап'ястя і предплечий. Недивлячись на відсутність точних даних про причини остеопорозу, передбачається, що його розвиток відбувається за участю як генетичних, так і зовнішніх чинників.

Причини остеопорозу

Остеопороз — захворювання кісткової системи, пов'язане з порушенням обміну речовин (зазвичай кальцію, фосфору або вітаміну D). В результаті зменшується маса кісткової тканини в одиниці її об'єму, що приводить до крихкості і переломів кісток. Остеопороз часто виникає у жінок після припинення менструацій, що пов'язане із зниженням виділення статевих гормонів. Старечий остеопороз пов'язаний з порушенням всмоктування кальцію в кишечнику, чому також сприяє дефіцит вітаміну D, викликаний зменшенням надходження його з їжею, уповільненням освіти його в шкірі. Стероїдний остеопороз викликається підвищеним виділенням глюко-кортікоїдов наднирковими або виникає при введенні синтетичних аналогів кортикостероїдів. Захворювання нерідко наголошується на тлі вагітності. Обмежений (місцевий) остеопороз розвивається, наприклад, при тривалій нерухомій фіксації кінцівки після вивихів, переломів.

Симптоми остеопорозу

Втрата кісткової маси відбувається поволі і тривалий час може протікати бессимптомно. Одна з найбільш характерних ознак — болі в кістках і в області суглобів, що частіше локалізуються в спині, ребрах, кістках тазу. Біль посилюється при фізичному навантаженні. Із-за порушення структури кісткової тканини легко виникають переломи. При остеопорозі часто бувають переломи ребер, що виявляються болями в грудній клітці, переломи тіл хребців. При поразці головок стегнових кісток у хворих порушується хода, яка нагадує «качину». Для остеопорозу також характерне зменшення зростання дорослих хворих на 2—3 см, а при тривалому перебігу захворювання до 10—15 див.

Основні завдання лікування остеопорозу – це уповільнити і припинити втрату кісткової маси (а краще, щоб вона приросла), запобігти появі переломів, нормалізувати структуру кісткової тканини, поліпшити якість життя пацієнтів.

  • Пийте фруктові і овочеві соки домашнього приготування.
  • Пийте молоко, їжте більше молочних продуктів.
  • Приймайте щодня по 1 чайній ложці глини.
  • Їжте більше овочів, зернових, горіхів.
  • Відмовіться від куріння.
  • Скоротите вживання кави, сподіваючись і алкоголю.
  • Приймайте кальцій в пігулках.

Лікування остеопорозу народними засобами

  • При остеопорозі приймайте по одній кульці муміє  вранці і увечері  за 20 хвилин до їжі. Курс лікування - 20 днів. Муміє (кулька з сірникову головку) необхідно розчинити в 70 мл води.
  • Для лікування остеопорозу підійде такий народний засіб: видавити сік з 10 лимонів і залити їм 6 яєць. Накрити отриману масу і відставити на якийсь час, поки яйця повністю не розчинятися (прямий з шкаралупою) .храніть потрібне близько 7 днів. У отриману суміш додати 300г меду і 150 г коньяку. Бережіть цю суміш в темноті і приймайте по 1 ч.л. після їжі.
  • Можна приймати і подібний народний засіб лікування:  яєчну шкаралупу промити, висушити і розтерти в порошок. Приймати щодня по 2-3 грами вранці під час сніданку. Якщо Ви лікуєте остеопороз у дитини, то шкаралупу слідує на п'ять минути помістити в киплячу воду.
  • Листя горіха для лікування остеопорозу.  Якщо в період менопаузи є небезпека остеопорозу, то для профілактики підійде такий народний засіб: 50 г сухого подрібненого листя волоського горіха залити 1 л кип'ятку, наполягти, укутавши, 10 мін, процідити. Пити по 3-4 стакани в день. Як відомо, горіхи не тільки улюблені ласощі багато з нас, вони  - криниця корисних речовин, які укріплюють організм, підвищують імунітет.
  • Для  народного лікування остеопорозу Вам знадобляться: 1 стакан березових нирок, 0,5 л горілки. Нирки слід залити горілкою і наполягти протягом тижня. У перебігу місяця накладайте компреси на уражене місце щодня на ніч. Перед тим, як почати лікування остеопорозу народними засобами, проконсультуйтеся з лікарем. Народне лікування можна проводити в сукупності з медикаментозним.
  • Подрібнену суміш споришу, багульника, польового хвоща (200 г) залити літром води і кип'ятите на слабкому вогні протягом години. Протягом місяця приймати перед їжею по 100 г етого відвару.
  • У сухий подрібнений польовий хвощ (100 грам) залити молока (1 л), довести до кипіння, тепло укрити і протримати три години. Після проціджування, вживати по стакану цього молока три рази на день, протягом дванадцяти тижнів.
  • Висушити (у тіні) листя великої настурції. П'ятдесят грам листя подрібнити, заварити 600 мл кип'ятку, отстоять, процідити, додати меду (50-60 грам). Вживати по стакану настою під час їжі. Хороший ефект помітний при  застосуванні настою зимою.
  • У літр молока, підігрітого до 700с, залити літр кефіру і стакан сметани, розмішати, додати в суміш 20 г карбонату кальцію. Не доводячи до кипіння зняти з вогню. Вживати три-чотири в день загальним денним об'ємом 100 мл. Зберігати тільки в холодному місці. Процедури не припиняти протягом двох місяців.
  • Подрібнити по двісті грам вимитого свіжого кропу і петрушки, заварити напівлітром кип'ятку, після чого наполягти (три години) і процідити. Протягом напівроку вживати  по 300 грамів цієї тінктури в день, розділивши на три-чотири рази. При цьому настій добре допомагає проти атеросклерозу. Для лікування вагітних жінок протипоказаний! Це може привести до тяжких наслідків.
  • 1 цибулина, шкірка моркви, картоплі, часнику і буряка, 1 ст. л. соняшникової олії, 0,5 л води. Неочищену цибулину нарізувати і посмажити на соняшниковій олії до золотистої скориночки, потім додати води і варити. З шкірки приготувати бульйон і влити до лука. Готовий напій процідити. Пити щодня.

Правильний раціон харчування, дієта, зміна свого способу життя, легкі фізичні навантаження, разом з лікуванням остеопорозу народними засобами допоможуть вам  подолати хворобу і поліпшити стан здоров'я.

Здоровенькі були! Рецепти народної медицини допоможуть вилікувати хвороби і знайти здоров'я!

 

Джерело:
До списку новин