загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія в Україні: озвучено ключові зміни і нововведення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Верховній Раді України 22.06.2017 за № 6614 зареєстровано проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, який 13.07.2017 прийнято у першому читанні.

Проектом Закону не передбачено зміну умов призначення пенсії згідно Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889 (далі – Закон 889) особам, зазначеним у пунктах 10 і 12 розділу ХІ Закону 889.

Проектом Закону передбачено можливість переведення на пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» без відповідного звернення особи. Про це пише koda.gov.ua.

Крім цього передбачено, що у разі якщо особі призначено пенсію відповідно до Закону України “Про державну службу”, її виплата продовжується до переведення за бажанням особи на пенсію на інших підставах, або за її бажанням поновлюється у розмірі, який було встановлено до переведення. До такого переведення розмір пенсії, встановлений до набрання чинності Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, не переглядається та пенсія не індексується.

З 1 жовтня 2017 року пенсії, призначені після набрання чинності Законом України “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи” (крім осіб з інвалідністю I та II груп, осіб з інвалідністю внаслідок війни III групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”) відповідно до Закону України “Про державну службу” у період роботи на посадах державної служби, визначених Законом 889, а також працюють на посадах та на умовах, передбачених законами України “Про прокуратуру”, “Про судоустрій і статус суддів”, виплачуються у розмірі, обчисленому відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Після звільнення з роботи виплата пенсії відповідно до цих Законів поновлюється.

Виплата працюючим пенсіонерам в період роботи на інших посадах пенсій, призначених на умовах Закону України “Про державну службу” з 1 жовтня 2017 року поновлюється у встановлених розмірах.

Максимальний розмір пенсії, призначеної згідно Закону України “Про державну службу” (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність. Тимчасово, по 31 грудня 2017 року, максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), не може перевищувати 10 740 гривень.

 

Джерело:
До списку новин