загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знищення норм споживання газу: що потрібно знати українцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів вирішив знизити на 25% норми споживання газу населенням. Таким чином, при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання норма знижена до 3,3 кубів на одну людину в місяць. При відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача норма знижена до 5,4 кубів, а при наявності газового водонагрівача - до 10,5 кубічних метрів.

Крім цього, уряд схвалив «Концепцію реалізації державної політики у сфері теплопостачання».

Основна мета концепції - зменшення споживання газу та інших енергоресурсів для виробництва теплової енергії, фінансове оздоровлення галузі, залучення інвестицій і впровадження прозорої ефективної системи розрахунків між учасниками ринку теплоенергетики.

Наскільки ефективним буде таке рішення уряду, в ефірі радіостанції Голос Столиці прокоментувала член колегії Держагентства з енергозбереження та енергоефективності Марія Яковлєва.

"Для кінцевого споживача, скажімо, ця норма — це норма в постанові Кабміну, по якій нараховуються соціальні стандарти, і по якій нараховується використання газу побутовому споживачу у разі відсутності лічильника. Побутовий споживач зменшить свій рахунок на оплату, але я вважаю, що якщо ми говоримо про реальне реформування, то це зниження взагалі не потрібно, треба було встановити лічильники людям для того, щоб вони мали можливість сплачувати за реальним споживанням, а не за якоюсь розрахунковою нормою.
 
Просто хочу нагадати історію такої розрахункової норми. Ще в 2014 році вона становила практично 9,9 метрів кубічних на одну людину. Потім вона була знижена до 6,6, потім вона була знижена до 3, потім вона була повернута знову до 6, потім була знижена до 4,4 і сьогодні є знищення — 3,3. Є просте питання: на підставі яких розрахунків ця норма вираховується? От тоді ми бачимо, що йде зниження, хоча реальне споживання, воно взагалі відрізняється навіть від нової норми 3,3", - каже вона.

Яковлєва наголосила, що зазвичай споживання становить на плиті у побутового споживача для приготування їж один куб. Якщо ви багато готуєте, тобто ви стоїте біля плити цілий день, ви максимально будете споживати два куби. Таким чином сьогодні норма, навіть 3,3, вона не відповідає дійсності. 

"Якщо така норма є, то споживач переплачує все ж таки, він платить гроші за газ, який не споживає, і переплачує за транспортну роботу, яку так само не отримує. Коли йде нарахування субсидій, відбувається те саме. З бюджету виходять зайві витрати, зайві кошти, які отримує не споживач, а монополіст. Вже настав час, ми зачекалися, три року тому треба було змінити цю систему, встановити лічильники і зробити монетизацію субсидій", - повідомила експерт.

 

Джерело:
До списку новин