загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому не змінився розмір пенсії після перерахунків?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Мій страховий стаж становить 37 років, із них 27 років – робота за Списком № 2. Чому не змінився розмір моєї пенсії після проведення перерахунків у 2016 році?»
Ігор, Золотоноша

− Розмір пенсії обчислюється згідно з чинними нормативно-правовими актами, які регулюють питання пенсійного забезпечення. Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», розмір пенсії залежить від тривалості набутого страхового стажу й отриманої заробітної плати. Водночас до обчислення розміру пенсії встановлюються надбавки, підвищення, компенсації та доплати, на які особа має право. Перерахунки пенсій, зокрема, у зв’язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, здійснюються шляхом збільшення складових пенсійних виплат, які залежать від розміру прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність. Такі перерахунки у 2016 році здійснювали з 1 травня та з 1 грудня. Якщо в складі Вашої пенсійної виплати є величини, які залежать від розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, то їх обов’язково перераховано. Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» та постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078 передбачено Порядок проведення індексації грошових доходів населення, зокрема пенсій. Відповідно до пункту 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого вищезазначеною постановою, якщо грошовий дохід з урахуванням суми підвищення менший за суму грошового доходу з урахуванням індексації до його підвищення, у базовому місяці сума загального доходу визначається з таким розрахунком, щоб сума грошового доходу з урахуванням індексації не перевищувала загального доходу до його підвищення, − говорить Тетяна Рожко, перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України. 

− Таким чином, якщо після перерахунку пенсії у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму розмір підвищення пенсії не перевищив суму фіксованої індексації, виплаченої попереднього місяця, різниця між розміром індексації та сумою підвищення фіксується в складі пенсійної виплати. У зв’язку із цим розмір пенсійної виплати після перерахунку не змінюється, сума фіксованої індексації зменшується на суму підвищення. Очевидно, перерахований розмір Вашої пенсії був меншим за розмір пенсії з індексацією до перерахунку. Тому розмір пенсії не змінився.

 

Джерело:
До списку новин