загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені пояснили, чому злі песимісти живуть довше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кричіть, скигліть і бийте посуд на здоров'я.

Незважаючи на те, що ми набагато частіше чуємо поради в дусі "дивись на життя позитивніше" або "залишайся оптимістом в будь-якій ситуації", іноді по-справжньому розсердитися не просто необхідно, але навіть корисно для вашого здоров'я. Нещодавно психологи з'ясували, що похмурі настрої допомагають нам відчути себе краще. У той час як посмішка в ті моменти, коли посміхатися зовсім не хочеться, навпаки, сприяє пригніченості.

"Ми виявили, що люди, які дають волю своїм негативним емоціям, залишаються емоційно стабільнішими в довгостроковій перспективі", – говорить провідний автор дослідження і професор психології Каліфорнійського університету в Берклі Айріс Мосс. На даний момент дослідники можуть лише міркувати про те, чому негатив як би розряджає нас зсередини, подібно грозовий хмарі, через яку ось-ось вигляне сонце, але факт залишається фактом.

"Можливо, якщо ви знаєте, що у вас може бути поганий настрій, і ви в принципі змирилися з цим, то ви не приділяєте йому так багато уваги, – коментує Мосс. – І, цілком ймовірно, якщо ви постійно пригнічуєте свої негативні емоції, то вони накопичуються, поступово пожираючи вас зсередини".

В ході дослідження, результати якого були опубліковані Journal of Personality and Social Psychology, з'ясувалося, що люди, які намагаються негайно впоратися з негативом і ні в якому разі не випускати його на волю, психологічно напруженіші. У той же час ті, хто допускає в своє життя сум, розчарування, обурення і злість, відчувають себе в цілому комфортніше.

"Виявляється, те, як ми чинимо зі своїми емоціями, є важливою частиною нашого спільного добробуту, – каже ще один автор дослідження, Бретт Форд з Університету Торонто. – І люди, які приймають будь-яку свою емоцію без осуду і спроб що-небудь змінити, більш успішно справляються зі стресом у всіх його проявах".

Як повідомляє Science Daily, для отримання даних з цього питання вчені провели три окремих дослідження як в лабораторних умовах, так і в інтернеті, враховуючи різницю учасників за віком, статтю, соціально-економічним статусом і іншими демографічними змінним. Так вдалося побачити, що у тих, хто позиціонує себе як виключно позитивною, здатною справлятися з власними негативними емоціями і дуже спокійною в цілому людиною, більше розладів настрою, ніж у тих, хто приймає себе з усіма емоційними недоліками.

 

Джерело:
До списку новин