загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цукор в крові після їжі: норма для чоловіків, жінок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кількість в крові такого її компонента як глюкоза, є не тільки одним з найбільш неконтрольованих показників, але і вельми позитивним для роботи організму в цілому. Цукор бере участь у руховій активності людини, тому що без нього людське тіло є марною річчю. Цукор – підтримує необхідний рівень енергії. Варто відзначити, що як вдень, так і вночі його рівень цукру нестабільний і постійно змінюється, тому цукор в крові після їжі можна вимірювати окремо.

Показання для аналізу крові

Помічено, що при прийнятті їжі рівень глюкози різко збільшується, але через якийсь час приходить в свій звичайний стан. Зазвичай зниження або підвищення цукру в організмі пов’язують з емоційним і фізичним станом людини. Але краще для організму, щоб була дотримана норма. Тому аналіз крові краще здавати до прийому їжі і рано вранці. На рівень глюкози в крові не впливає ні стать, ні вікова категорія пацієнта, тому норма буде однаковою для всіх.

У жіночому організмі рівень глюкози безпосередньо пов’язаний з таким елементом системи як холестерин. Цукор впливає на його транспортування в зовнішнє середовище.

Діагностика застосовується за призначенням лікаря для визначення таких патологій як:

  • • Цукровий діабет. Перевіряється його наявність або відсутність.
  • • Для визначення як ця хвороба протікає в організмі. Визначається низький або високий показник глюкози у хворого.
  • • Чи є у пацієнта гіпоглікемія, яку можна визначити лише за допомогою цього дослідження.
  • • Аналіз крові на цукор проходять майбутні мами, щоб виключити наявність гестаційного діабету.

Цей метод дослідження найбільш точний і допомагає лікареві в постановці того чи іншого діагнозу. Якщо підозра на будь-яке з цих захворювань підтвердилося, то встановлюють його причини.

Підготовка до аналізу крові

Аналіз крові на кількість глюкози проводиться завжди після їжі. Що ви будете їсти і які продукти вживати в їжу не має ніякого значення, бо важливо лише те, що показник глюкози після прийняття їжі стає надмірно високим. Є необхідно не пізніше, ніж за дві години до проведення дослідження, так як за цей час цукор в крові після їжі підвищиться до максимальної позначки.

Слід уточнити, що ніякого вживання спиртних напоїв перед аналізом крові не дозволяється, тому що алкоголь підвищує всі показники. Якщо говорити про цю процедуру, то він буде надмірно завищений, тому що після спирту цукор в півтора рази вище звичайного рівня. Не слід проводити процедуру і після інфаркту, травм і активних занять спортом.

Цукор в крові після їжі у вагітних береться на дослідження, але при цьому враховуються деякі важливі чинники. У майбутніх мам отже вміст глюкози високе, що пояснюється їх станом, так що не має сенсу здавати аналіз після їжі.

Вагітні проходять процедуру натщесерце, бо виявити патологію в цей період набагато складніше, ніж у інших людей і можуть знадобиться підтверджують дослідження.

Норма глюкози в крові після їжі

Як говорилося вище, норма цукру в крові після їжі через 1, 2 години не залежить ні від статі, ні від вікового цензу. Рівень цукру, відповідно, загальний для всіх.

Отже, норма цукру в крові після їжі для чоловіків однакова, як і норма цукру в крові після їжі для жінок. І вона буде розташовуватися в межах від 3,9 – 7,8 ммоль / л, якщо людина поїла перед процедурою. Якщо говорити про дослідженні, яке проводиться коли пацієнт нічого не їв, то тут число коливається від 3,9-5,5 ммоль / л.

Не варто дивується, якщо цукор в крові після їжі через 2 години буде досить високим. Це можна пояснити тим, що за допомогою їжі в кровоносну систему потрапляє безліч калорій, що підсилює вироблення організмом життєво важливої ​​енергії. Однак немає двох однакових людей і у кожного буде різною реакція на взаємодію з зовнішнім середовищем.

Цукор в крові після їжі

Підвищення рівня

Слід згадати, що результат аналізу крові на цукор не повинен перевищувати 11,1 ммоль / л, якщо все ж цукор в крові після прийому їжі підвищений, то це вказує на розвиток у людини діабету. Але можна припустити про наявність інших причин, за якими був перевищений показник глюкози в організмі.

Як деяких з них можна назвати стрес, прийом ліків, побічною дією яких є високий показник цукру, серцевий напад, синдром Кушинга або щитовидна залоза виробляє гормон росту в надмірних кількостях. Якщо ви сумніваєтеся в результаті, то краще здати це дослідження заново. Це ж можна порадити і жінкам в період виношування дитини, для яких великий вміст глюкози в крові є нормальним станом.

Зниження рівня

Є багато випадків того, що цукор в крові після їжі знижений. Лікар може діагностувати гіпоглікемію, завдяки таким результатам досліджень. Хоча, гіпоглікемія є наслідком підвищеного цукру в організмі. Але, як би там не було, при підвищеному цукрі необхідно його знизити або знайти причину такої патології.

Буває, що у чоловіків цукор нижче 2,8 ммоль / л, а у жінок цукор – 2,2 ммоль / л, то такий стан називається інсуліноми. Воно виникає, якщо організм виробляє надмірну кількість інсуліну. Така пухлина може в подальшому перерости в злоякісну, а вона, в свою чергу, в рак.

Діагностика крові

У лабораторній практиці траплялося, що результати аналізів на цукор виявлялися помилковими. Така ситуація має місце, якщо дослідження на цукор здавалося не колись людина відчуває голод, а після прийняття їжі. Звичайно, найточніші аналізи крові на наявність цукру будуть, якщо людина прийшла з раннього ранку і нічого не їв. Пояснюється ця аномалія ще і тим, що є деякі продукти, які можуть показати велику кількість цукру через свою калорійності.

Щоб уникнути подібного, необхідно дивитися на продукти, що вживаються в їжу, а найкраще, здавати дослідження на голодний шлунок. Так виходить найнадійніший результат і не буде необхідності кілька разів проводити тест на цукор в крові.

Що можна і не можна їсти перед аналізом

Якщо пацієнт вирішив робити дослідження на глюкозу після прийняття їжі, то необхідно дотримуватися певних заходів, щоб отримати найбільш надійний результат.

Є список продуктів, які не слід вживати безпосередньо перед аналізом:

  • • Загальновідомо, що солодощі збільшують глюкозу. Тому слід утриматися від меду, варення або шоколаду.
  • • Як не дивно, вироби з борошняних продуктів підвищать показник цукру. Не потрібно вживати в їжу – пиріжки, булочки і вареники.
  • • Є й фрукти, які краще не їсти перед аналізом. Варто утриматися від ананасів і бананів.
  • • Яйця краще не вживати в їжу, то ж саме стосується буряка, кукурудзи і квасолі.

Це та їжа, яка може дати помилковий результат при аналізі на цукор, якщо ви проходите дану процедуру.

Що стосується того, що рекомендується вживати в їжу, то це можуть бути:

  • • Корисні деякі крупи, які роблять ризик збільшення глюкози мінімальним. Це – гречка і рис.
  • • Вживання в їжу овочів корисно саме по собі, але в цьому випадку настійно рекомендується їсти болгарський перець, зелень, огірки, морква і помідори.
  • • Фрукти, як і овочі, теж вельми корисні для здоров’я. Можна вживати в їжу – грейпфрут, апельсини, полуницю і яблука.
  • • У число продуктів, які слід їсти перед процедурою аналізом входять журавлина, гриби, шпинат і лимон.

Варто брати до уваги стан організму після того, як був з’їмо певний вид продукту. Якщо була помічена спрага, сухість у роті або нудота, то дані неприємні відчуття є симптомом, що глюкоза в вашій крові вище норми. В цьому випадку потрібно буде відмовитися від аналізу, тому що він може бути неправильним. Сподіваємося ви розібралися який рівень цукру в крові після їжі, через 1, 2 години.

 

Джерело:
До списку новин