загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Інтернет гальмує старіння, - вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Робота з інтернетом уповільнює процес розумового старіння літніх людей. Це з’ясувалося в ході експерименту, який провели вчені Каліфорнійського університету.

У дослідженні взяли участь люди, яким виповнилося 55-78 років. Інтернет, вважають вчені, збільшує когнітивний резерв і розширює мережу нейронів мозку. Це уповільнює процес його старіння. Дані вдалося підтвердити в дослідженні за участю 6422 осіб.

Виявилось, що робота в інтернеті краще стимулює розумову діяльність літніх людей, аніж читання книг.

Робота в мережі сприяє уповільненню і запобіганню віковим змінам, які часто призводять до недоумства і втрати пам’яті.

Під час перебування в інтернеті, робота головного мозку людини скерована на виконання і вирішення кількох завдань одночасно. Зокрема, активізуються відділи головного мозку, що відповідають за мову, читання, пам’ять і зір. Учені зазначають, що активна діяльність головного мозку продовжується навіть після закінчення роботи у мережі.

Регулярний вихід в мережу збільшує показники цифрової грамотності населення похилого віку, їх рівень життя, зберігає інтелект і прискорює мислення. Однак надмірне використання інтернету призводить до підвищення ризику серцево-судинних захворювань. Вчені радять знайти золоту середину між активним способом життя і процесом поглинання інформації.

Нагадаємо, британський геронтолог з Кембриджа Обрі ді Грей заявив, що найближчим часом вченим вдасться створити технології, здатні зупинити старіння і продовжити активне життя людини щонайменше на 30 років.

 

Джерело:
До списку новин