загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шоколадний пиріг

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цей простий, проте елегантний пиріг з чорним шоколадом, зробить ваш буденний день справжнім святом. Кожен, навіть найбільший критик шоколаду, до забуття буде зачарований витонченим і водночас багатим смаком, який розкриватиметься при частуванні цим десертом. Особливий цей пиріг начинкою з чорного шоколаду, яка популярна не тільки у Франції, вона є улюбленою в усій Європі та за її межами і багатьом відома як «ганаш».

Складові:

Корж-основа:

  • 150 г крихт із пісочно-галетного печива
  • 90 г вершкового масла

Начинка ганаш:

  • 340 г темного якісного шоколаду
  • 240 г вершків
  • 55 г вершкового масла кімнатної температури

Оформлення:

  • дрібка грубої морської солі “Maldon”
  • карамельний соус чи згущене варене молоко

Готуємо:

  1. Розігріти духовку до 170°С.
  2. Для приготування основи пирога, необхідно подрібнити печиво за допомогою блендера до стану дрібної крихти. У сотейнику розтопити масло й змішати з крихтами печива. Цю суміш викласти у тортівницю діаметром 23 см, попередньо вистеливши дно форми вощеним папером. Вирівняти крихту по всій поверхні і обім’яти за допомогою склянки або рівної чашки, зробити бортики. Випікати 7-8 хв. Охолодити у формі.
  3. Щоб приготувати начинку ганаш, покласти подрібнений шоколад й вершкове масло у велику миску. У невеликій каструлі довести до кипіння вершки. Залити гарячими вершками шоколад й одразу накрити миску харчовою плівкою. Залишити на 5 хвилин. Перемішати шоколадну начинку вінчиком до однорідності. Вилити начинку в охолоджену основу-корж і залишити застигати упродовж ночі при кімнатній температурі або на 1-2 години поставити у холодильник.
  4. Коли пиріг застиг, обережно вийняти його з форми, посипати морською сіллю, полити карамельним соусом або іншим, усе на Ваш вибір та смак.

Поради:

Перед тим, як цей вишуканий шоколадний десерт подавати до столу, варто щоб він набув кімнатної температури, тоді він по-особливому смакуватиме і краще нарізатиметься.

І ще один лайфхак на завершення: щоб пиріг краще нарізався, ніж має бути гарячим та сухим. Ніж можна потримати декілька секунд у гарячій воді, а потім витерти на сухо.

Смачного!

Джерело:
До списку новин