загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонер під час чищення зубів зробив революцію в математиці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Протягом десятиліть математики билися над доказом гауссовської кореляційної нерівності. Згідно з нею, якщо дві фігури, такі як прямокутник і коло, перетинаються, то потрапляння по одній, наприклад, у грі з дротиками, збільшує шанси потрапити також і в другу.

Ця гіпотеза з'явилася ще в 1950-х роках, але була більш чітко сформульована в 1972 році. З тих пір десятки математиків безуспішно намагалися її довести. Так, фахівець із статистики Дональд Річардс з Пенсільванського державного університету намагався це зробити протягом 30 років, проте так і не домігся успіху.

А ось статистик на пенсії Томас Ройен з німецького містечка Швальбах-ам-Таунус знайшов вирішення задачі зовсім випадково, поки чистив зуби. Томас Ройен уточнив, що завдяки послідовним рухам зубної щітки він зміг зрозуміти ймовірність попадання дротика в сферичні поверхні.

Більшу частину життя 67-річний Ройен присвятив розробці формул з статистики для фармацевтичної промисловості. Займаючись гігієнічною процедурою, Томас подумав про те, що для вирішення кореляційного нерівності як раз підійшла б статистична формула. Таке просте рішення досі не приходило в голову нікому. Він спростив процедуру і використовував рівняння, з якими працював усе життя.

Своє відкриття Томас Ройен зробив ще три роки тому, але математичне співтовариство ніяк на нього не відреагувала. Вчені часто отримують листи від випадкових людей, які запевняють, що знайшли доказ тієї чи іншої математичної гіпотези. Як правило, їхні рішення невірні. Пенсіонер розмістив свою роботу на сайті, де публікуються наукові статті, а копію відправив Дональду Річардса. Той відразу побачив, що рішення складного завдання знайдено.  Математичне відкриття було відправлено на розгляд експертної служби.

 

Джерело:
До списку новин