загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи може Україна виплачувати пенсію на окупованих територіях?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ООН: 586 тисяч людей на Донбасі не можуть отримати пенсію або соціальну допомогу.

Про це повідомили в Управлінні ООН у справах біженців (УВКБ. «586 тисяч громадян України, які проживають у зоні конфлікту, не отримують пенсій і соціальних виплат від початку минулого року, оскільки вони не пройшли реєстрацію, введену урядом країни. В УВКБ закликають українську владу забезпечити виплати для всіх громадян, незалежно від місця їх проживання», — ідеться в заяві.

В УВКБ зазначили, що тільки за червень через блокпости, встановлені вздовж лінії зіткнення, пройшло більше мільйона людей. «Людям доводиться вистоювати довгі черги на блокпостах за повної відсутності будь-яких послуг. Їм ніде взяти питну воду, немає даху над головою на випадок поганої погоди і немає доступу до медичної допомоги».

Крім того, у заяві йдеться про те, що в зоні конфлікту пошкоджено близько 700 шкіл. У цьому році 89 шкіл відновили. Також близько 10 тисяч будинків терміново потребують ремонту. Від 40 до 60 будівель поблизу лінії зіткнення отримують ушкодження щотижня.

КОМЕНТУЄ Петро АНТОНЕНКО, редактор газети «Світ-інфо», м. Чернігів:

Схоже, ні ми в Україні, ні міжнародна спільното за три роки війни на Донбасі так і не зрозуміли, що ж там відбулося. А відбулася там ліквідація влади Української держави на частині території Донбасу, підконтрольній сепаратистам і їхнім російським хазяям, зокрема військовим.

Нема вже, фактично, тобто не діють Донецька та Луганська обласні державні адміністрації з центрами влади в Донецьку та Луганську. Не діють на захоплених територіях районні державні адміністрації, так само, як і обласні та районні ради. Відповідно і структури обласних та районних виконавчих і представницьких органів влади — департаменти, управління, відділи — економіки, освіти, культури і т. д. Замість цього сепаратисти проголосили й оформили ще три роки тому фальшивими «референдумами» утворення ДНР і ЛНР, тобто Донецької і Луганської «народних республік». Звичайно ж, наплодили і їхні структури, так звані міністерства, управління і т.д.

Ми можемо скільки завгодно іронізувати стосовно цих квазідержавних утворень, але фактом є те, що наші державні органи на цій території не діють.

У тому числі й органи, покликані займатися соціальними питаннями: не діють наші державні структури Пенсійного фонду України, органи соціального захисту. А саме вони нараховують людям пенсії, інші соціальні виплати, здійснюють їх виплату.

До речі, про пенсії. Чомусь усі говорять про виплату пенсій, а менше — про їх нарахування. За три роки війни та сепаратистського путчу десятки тисяч мешканців окупованого Донбасу вже також вийшли на пенсію, тобто досягли пенсійного віку й отримали право на пенсію. Нарахування ж пенсії — прерогатива винятково державних органів. А вони тут не діють. Звичайно, сепаратистські ДНР і ЛНР повинні імітувати «соціальний захист» людей і мають нараховувати і виплачувати їм пенсії. Але це не пенсії Української держави. Навіть для їх нарахування потрібні численні документи, у тому числі за запитами з архівів, інших установ, що розташовані на території, підконтрольній нашій державі.

Але навіть якщо йдеться не про нових пенсіонерів, а тих, хто вийшов на пенсію ще до заколоту і війни, то як може Українська держава виплачувати пенсію людям на окупованих територіях? Тут навіть не питання принципу, а питання технології виплат. Філії українських банків там не діють. Отримувати пенсію через пошту неможливо, адже там не діють і структури Укрпошти.

Українська держава, не кидаючи окупованих донеччан напризволяще, дозволила їм отримувати пенсії на підконтрольній нам території. Непроста ситуація з перетином так званої лінії розмежування? А що ми хочемо під час війни? Адже це фактично лінія фронту.

А заклик ООН виплачувати пенсії всім пенсіонерам, «незалежно від місця проживання», тобто й на окупованій території, інакше як знущанням над нашою Українською державою назвати важко.

 

Джерело:
До списку новин