загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева: Середня пенсія в Україні вдвічі менша за прожитковий мінімум

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Середній розмір пенсії в України вдвічі менший за прожитковий мінімум і становить 1880 гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, виступаючи під час круглого столу «Урядова пенсійна реформа – перший крок на шляху побудови сучасного пенсійного забезпечення в Україні».

“Сьогодні (в Україні — ред.) отримують середню пенсію 1880 гривень - це вдвічі менше, ніж офіційний прожитковий мінімум, який сьогодні є в Україні”, - сказав урядовець.

Водночас, за його словами, навіть щоб виплатити нинішні пенсії, майже кожну другу гривню доводиться брати з державного бюджету, оскільки дефіцит Пенсійного фонду становить 141 млрд гривень із 284 млрд гривень запланованих доходів ПФ на цей рік.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282-ма голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Крім того, документом пропонується перегляд умов призначення пенсії за віком у 60 років з 1 січня 2018 року. Планується передбачити, що в 60 років виходитимуть на пенсію ті особи, які на 1 січня 2018 мали 25 років страхового стажу, а діапазон вимоги щодо страхового стажу щороку буде збільшуватися на 12 місяців до досягнення 35 років у 2028 році.

 

Джерело:
До списку новин